Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 08:36 971 1

Недев към синдикатите: БДЖ не ви е бащиния

  • бдж-
  • синдикати-
  • стачка-
  • реформа
Недев към синдикатите: БДЖ не ви е бащиния - 1
Снимка: БГНЕС

Около 2000 работници ще бъдат съкратени от БДЖ, потвърди изпълнителният директор на железниците Йордан Недев в интервю за БНТ. Никой не говори за 4 000 съкратени, увери той за плановете за реформа, в която са пресметнати и хората, които трябва да се пенсионират, както и тези, които сами отпадат от системата.

Директорът на БДО призова синдикатите, които обявиха стачка на железопътните работници на 24 ноември, да омекотят позицията си, защото „БДЖ не им е бащиния“.

Недев отбеляза, че съкращаването на линии на железопътния превоз, също залегнало в реформата, ще става по два критерия – натовареност и загуби. Линията София – Перник, например, не е рентабилна, въпреки много пътници, понеже билетите са много евтини за електрическите мотриси, които я обслужват.
Йордан Недев предупреди, че ако прекалим с реформата може да се стигне до обратен ефект. Изтъкна и европейската икономика като фактор. „Статуквото в БДЖ трябва да бъде разбито на пух и прах и всички трябва да го разберат“, категоричен е той.

„Резултатът е нещото, което покаже ние били ли сме прави или не. Оставете ни. Ще видим”, призова Недев и подчерта социалната функция на железниците – да осигурява транспорт на хората с ниски доходи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лок. Машинист

    0 0 Отговор
    Къде е социалната функция на БДЖ след като в гара Г.Оряховица пристигат влакове от всички направления в 07.00часа но не и от ВАРНА .Това не е ли тенденциозно от страна на БДЖ.Макар че 1/3 от служителите идват тази посока.