20 Февруари, 2017 23:00 818 0

IBM и Visa в ключово сътрудничество

  • ibm-
  • visa

IBM и Visa обявиха първото в индустрията сътрудничество, което пренася точката на продажба навсякъде, където се приемат карти Visa, като позволява на бизнеса бързо да въвежда сигурни разплащания през всяко устройство, свързано с IoT.

Това съобщиха от Visa.

Това сътрудничество обединява платформата и когнитивните познания на Watson IoT с глобалните разплащателни услуги на Visa, които се използват от над 3 милиарда потребители в цял свят. Платформата на IBM Watson IoT позволява на бизнеса да достигне милиарди свързани устройства, сензори и системи по света, а след това да извлече практически важна информация.

IBM и Visa споделят обща решимост да интегрират разплащанията и търговията през всяко устройство – от часовник до пръстен, домакински уред или кола. Благодарение на това сътрудничество компаниите могат да въведат сигурни разплащания във всички свои продуктови линии с помощта на услугата Visa Token – нова сигурна технология, която замества чувствителните данни върху картите за разплащане с уникален дигитален идентификатор чрез платформата Watson IoT на IBM. В резултат на това Visa и IBM могат да поддържат разплащания и търговски трансакции на повечето от всички 20 милиарда свързани устройства, които се предвижда да се използват в световната икономика до 2020 гi.

„Интернет на нещата буквално променя света около нас – като позволява на бизнеса да осъществи до неотдавна немислими нива на ефективност или пък като гарантира, че пералнята винаги ще разполага с перилен препарат. Зад тази трансформация стоят компании като Visa и технологии като платформата Watson IoT на IBM”, сподели Хариет Грийн, генерален мениджър, IBM Watson IoT.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА