Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 09:10 1 922 0

Хърсев: Шансът за втора рецесия е като бялата врана

  • емил хърсев-
  • хърсев
Хърсев: Шансът за втора рецесия е като бялата врана - 1
Емил Хърсев. Снимка: Архив

Икономиката на страната ни е в застой, според данни на националната статистика. За третото тримесечие на тази година ръстът е нулев.

"Винаги, когато излязат истинските данни, се оказва, че развитие в страната е подценено. В България не очаквахме ръст през тази година. Увеличаване на БВП в порядъка на 2% горе-долу са в рамките на статистическата грешка", обясни в "Здравей, България" финансистът Емил Хърсев.

"Шансът да има втора рецесия е като да има бяла врана. Няма втора рецесия и никога не е имало в световната история", категоричен бе финансистът.

"От 2008 година насам икономиката се движи в циклични кризи. В един момент светът поема нагоре, стига се до нива на цените на отделни стоки до там, че те стават нереално високи и непоносими за потребителите. Това е един балон, който се пръска и се стига до рецесията", обясни още Хърсев.

Според него най-ниската точка на кризата е била 2010 година. След нея, по думите му, поне 7 години са нужни икономиката да се пренастрои и да се подготви за растеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА