20 Ноември, 2011 16:15 1 002 0

След две години получаваме каспийски газ

  • газ-
  • трайков-
  • турция-
  • каспийски регион-
  • гърция
След две години получаваме каспийски газ - 1
Снимка: БГНЕС

След две години България ще може да получава каспийски газ, съобщи пред БНР министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Вчера България и Турция се споразумяха да подпишат политическо споразумение за изграждане на междусистемна газова връзка. Трайков обясни, че по този начин се дава възможност на България да получава природен газ, който идва от всички входни точки на Турция, включително терминал за втечнен газ.

След две години трябва да е готова и българо - гръцката връзка, която също дава достъп до каспийския газ, допълни още министър Трайков.

В предаването "Неделя 150" Трайчо Трайков увери, че страната ни е готова да посрещне евентуални проблеми с доставките на руски природен газ не само с хранилището в Чирен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА