Last news in Fakti

27 Март, 2017 08:25 3 191 8

Турция въведе мита за селскостопанска продукция от Русия

  • турция-
  • русия-
  • мита-
  • мито-
  • зърнени култури
Турция въведе мита за селскостопанска продукция от Русия - 1
Снимки: Shutterstock

Турция официално въведе мита за определени групи селскостопанска продукция от Русия. Властите в южната ни съседка вече са уведомили Министерството на земеделието в Москва.

Руските медии отбелязват, че най-големият размер на таксата е определен за зърнените култури пшеница и царевица – 130%. Размерът на аналогично мито на бобовите култури е 9,7%. Под действие на ограничителните мерки попаднаха още оризът и произведеното в Русия олио.

Трябва да се отбележи, че вносът на слънчогледово олио е обременен и с друго ново ограничение. Неговата стойност не трябва да бъде по-малка от 1500 долара за тон. Министерството на земеделието на Русия побърза да обяви това изискване за абсолютно неизпълнимо.

Представителите на руското правителство и бизнеса вече търсят нови пазари в Азия, Латинска Америка и Африка, пише Газета.ру.

От 15 март Турция изключи Русия от списъка със страните, които внасят в страната безмитно селскостопански продукти. Преди това безмитният режим за руската продукция действаше в случаите когато тя се внася за преработка или за реекспорт в трети страни. За пласирането на руската продукция на турския пазар така или иначе трябваше да се плаща мито от 130 на сто. Сега тази ставка действа за какъвто и да било внос от Русия в Турция, а това засилва значително бремето на руските износители, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    15 3 Отговор
    Що бе, джанъм? Нали бехте кардаши?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 кроко

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "8888":

    Всичко е пределно просто, защото сиренето е с пари !
  • 3 законен

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "8888":

    Русия първа сложи ембарго още след "случката" с изтребителя и още не го е свалила
  • 4 Зорлем

    8 1 Отговор
    Де "Турски поток", де!
  • 5 onq s konq

    6 9 Отговор
    България и страните от ЕС имат спогодба за БЕЗМИТЕН ВНОС С ТУРЦИЯ/ГАТТ-94 И СТО-2002.Това за сведение на кухите русолейки,дето призовават за излизане "час по-скоро" от ЕС.

    Коментиран от #6

  • 6 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Бе ти си много запознат с нещата свързани с турция, а ? Катъра е турчелянгин.

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ":

    Сус ва "тероризъм" глупав!И ще допълня ,че на практика с наложеното мито на руската царевица и пшеница се очертава възможност на УВЕЛИЧЕН БЪЛГАРСКИ ИЗНОС за Турция като ТРАДИЦИОНЕН КУПУВАЧ НА ВЪПРОСНИТЕ ЗЪРНЕНИ КУЛТУРИ.
  • 8 simonm

    0 0 Отговор
    Е дойдох ме си на думата БАТУШКА ПУТИН РАЗКРОЙ ----