Last news in Fakti

25 Април, 2017 15:30 2 024 6

Газовият хъб „Балкан“ ще струва €2,4 млрд.

  • балкан-
  • газ-
  • хъб
Газовият хъб „Балкан“ ще струва €2,4 млрд. - 1

До €2,4 млрд. ще са необходими на „Булгартрансгаз“ за изграждането на газовия хъб „Балкан“. Той трябва да бъде готов до 2022 г.

Това става ясно от публикувания за дискусия план за развитие на "Булгартрансгаз" за 2017 – 2026 година.

През февруари Европейската комисия отпусна €920 000 на България за предпроектно проучване на газовия хъб "Балкан". Отделно от това, страната ни ще получи €182 000 за рехабилитация и модернизация на газопреносната мрежа.

По тази причина от „Булгартрансгаз“ ще направят инвестиции и в отклонения на националната мрежа, за да стимулира газификацията в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никакъв Газ за Русофобите у нас !

    3 3 Отговор
    Те сами да пикаят Газ! Бой по рогите за да остане здрава кожата! Сеч поголовна за тази продажна олигархия! Санкции за България докато не отречем санкциите с Русия! Зъб за зъб! Иначе става: направи добро за да ядеш Л-но!

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 гост 2

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Никакъв Газ за Русофобите у нас !":

    АЗ СЪМ русофобка! И НЕ ПОЛЗВАМ руски газ! Да не говорим, че в газовият хъб НЯМА да постъпва само руски газ, а и ПРИРОДЕН ГАЗ ОТ ВСЯКАКВИ ИЗТОЧНИЦИ- сащ, русия, азърбайджан, туркменистан и киргизстан или казахстан- една от 2 те държави... Санкциите за русия НЯМА да се вдигнат, докато не върнете Крим на русия, понял? А който претендира, че е българин и иска санкции за България, трябва да бъде проверен от ДАНС дали не е руски шпионин, на когото среяу заплащане русия предоставя антибългарски и българофобски коментари, за да ги публикува той самият в българските форуми. Ако си бг. гражданин, носиш наказателна отговорност до 15 години лишаване от свобода за шпионство в полза на русия. Ако си руски гражданин- печат в паспорта, обявяване за персона нон грата и вън от България!
  • 3 гост 2

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Никакъв Газ за Русофобите у нас !":

    Имам въпрос към Вас- ако в магазина си купя 1 кг. сирене и платя цената му, то става ли моя собственост? ДА, нали? Същото е и с руския газ за България- в момента, в който България го купи и плати цената му на газпром, може да прави КАКВОТО СИ ИСКА С НЕГО- включително и да го препродава на по-висока цена и да ПЕЧЕЛИ от маржа в цената му. Така, че- първо завърши 4ти клас, и после пробвай да се ежиш на етническите българи, които живеем само в България и които сме майка и баща- единствено българи, а не с майка - рускиня, туркиня или циганка!
  • 4 предател си

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Никакъв Газ за Русофобите у нас !":

    Какво добро правиш бе? Продаваш газ на по-високи цени на "братския" български народ отколкото на англичани и германци и дрънкаш глупости за санкции!
  • 5 tost

    5 0 Отговор
    До гост

    Всички разрахме че си русофобка,обаче Крим си е руски,обаче нещо трябва да тече по хъб Балкан а без участието на Русия си е просто един безмислен сроеж.

    А колкото до това че не използваш руски газ,не е вярно,тецовете,всичката химическа промишленост,фаянс,торове стигат по коствен начин до всеки един дом.

    Коментиран от #6

  • 6 трололюбец

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "tost":

    http://3e-news.net/българия/газпром-планира-да-запази-транзита-на-газ-през_53930
    Нещо друга песен запяхме май , а ? Каква я мислехме , каква стана ! Май накрая всичкия транзит ще си върви през Украйна , а със северните "патоци" ше плашим гаргите !