5 Май, 2017 20:36 1 899 9

По-скъп ток от 1 юли искат производители и доставчици

  • ток-
  • цена-
  • доставчици-
  • производители
По-скъп ток от 1 юли искат производители и доставчици - 1

По-скъп ток от 1 юли предвиждат заявленията на всички дружества по веригата от произодители до доставчици на ток за бита и малките фирми.

Най-драстична е заявката на АЕЦ "Козлодуй" – централата иска да продава тока, който произвежда на два пъти по-висока цена. Всички заявления вече са публикувани, съобщи БТВ.

ЧЕЗ иска с близо 9% по-скъп ток през деня, и малко по-малко увеличение за нощната тарифа. Заявката на ЕВН е за по-нисък скок, а Енерго-Про иска по-висока цена за нощната енергия. Тези разчети на търговците обаче са на база настоящите цени на тока от производителите, а те от своя страна също искат увеличение.

АЕЦ "Козлодуй", от където идва най-евтиният ток за бита, иска двоен ръст в цената. Всъщност от АЕЦ идва едва 10% от енергията за бита. Най-голям дял имат американските централи и топлофикациите. Те влизат и в така наречената такса "Задължения към обществото", която според заявката на НЕК трябва да се увеличи с над 14 на сто.

Накратко, поскъпването на тока от юли изглежда все по-вероятно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    10 6 Отговор
    Да му мислят тия с ел.колите
  • 2 Дядо поп

    18 1 Отговор
    Когато светне светкавица,после се чува и гръм.Такава е и
    връзката на Боко и цените,като се разбере,че Боко идва на
    власт цените на газ парно ток и ,какво ли не,се вдигат.
  • 3 мнение

    17 1 Отговор
    ГЕРБ, освен че са неефективни, са и доста крадливи. При това положение вдигането на цените е начин да лапат повече. Не ме е жал за тези, които гласуваха за ГЕРБ.
  • 4 gnida

    17 0 Отговор
    Е още не е интересно , чакайте да спрат да правят електроенергия тецовете от марижкия басейн , както искат от евросъюза . Е тогава жална ви майка ..... Бочето ги умее тези неща , пак ще подаде оставка , няма да защити родното производство на електроенергия и ще вика , че други са виновни .... То и предишните 2 пъти все така беше ....
  • 5 Да така е

    18 0 Отговор
    След тока поскъпват и останалите стоки ,честито ама няма да се плашите Боку ще ви обясни колко хубаво живеете и как успешно се развиваме,а сте бедни щот другите са виновни.
  • 6 колю

    14 0 Отговор
    А, оная дето вдигна цените на винетките и положението с пътищата си е още по-зле , я направиха министър на измислено министерство и ще ни представлява в Европа. Само цената на лунната светлина вечер още на са вдигнали ,но не е късно и тя да ни излезе прескъпо като тази на слънцето.
  • 7 ШАРАН БГ

    8 0 Отговор
    Само така. Заплати и пенсии се увеличиха двойно и тройно. Водата на някой места в страната вече я увеличиха с двайсетина процента, сега трябва и тоя най-евтин ток в Европа да поскъпне ! Време му е..... При положение, че вземаме някъде около 5-6 хиляди на месец - ха, бълха ни ухапала........... Знам,знам ... Чакате с нетърпение новите избори, за да гласувате отново за тези същите безсрамници.....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Контра

    5 0 Отговор
    ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ М...ЛИТЕ ТВА НЕ Е ЛИ ПО ТОЧНО И КОРЕКТНО КАЗАНО