Last news in Fakti

9 Май, 2017 13:08 2 433 11

Германският износ достигна космически нива

  • търговия-
  • ес-
  • внос-
  • износ-
  • нива-
  • германия-
  • стоки-
  • рекорд

Германците имат поводи за оптимизъм

Германският износ достигна космически нива - 1
Снимка: Shutterstock

Германският износ отбеляза рекордно високи нива, съобщи официалната статистическа федерална служба DeStatis. За месец март тази година износът на стоки се равнява на 118.2 милиарда евро.

Забелязва се ръст и във вноса – 92.9 милиарда евро. Месечните показатели са най-високите, регистрирани до този момент. За справка – германският износ през месец март 2016 година се е равнявал на 106 милиарда евро.

Разбивката по страни също е любопитна. Износът на германски стоки към страните от Европейския съюз е 68 милиарда евро.

В процентно съотношение с предишния изследван период германският износ бележи ръст с 10.8%, а вносът – с 14.7%.

Йоахим Ланг, директор на Германската индустриална асоциация (BDI), заяви, че затварянето на германската търговия ще бъде стъпка в грешна посока за цяла Европа. Той се изказа остро относно политиката на протекционизъм. „Етикетът „Произведено в Германия“ все още се търси много на пазара“, подчерта Ланг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца на поршета

    10 5 Отговор
    Това е така, защото всяка година си купувам ново BMW !
  • 2 Пеньо

    20 2 Отговор
    Странно, на германците защо не им пречат санкциите към Русия?
  • 3 гостът

    8 4 Отговор
    Ами нормално нали за това ограничиха износа на такива дупедавци като нашите тикви в парламента.Какво им се радваме на германците.
  • 4 Диди

    8 4 Отговор
    Германците са способна нация. ГОСТ,ти как мислиш....субсидиите,които получава България,от къде идват?

    Коментиран от #8

  • 5 ДО Пеньо

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Странно, на германците защо не им пречат санкциите към Русия? ) Към Русия санкциите няяма как да им пречат те не са за забрана на износ или внос имаш предвид от Русия
  • 6 гостът

    6 0 Отговор
    Диди аз не мисля,че на времето имаше субсидии,но имахме износ.Защо ти как мислиш?И трябва ли да ни съсипят икономиката ,че да чакаме субсидии точно от тези които са я съсипали с хиляди ограничения и глупави изисквания.Хакам ти го на субсидиите.Питай нормално работещ българин топлят ли го субсидиите.
  • 7 СТАЛИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

    2 1 Отговор
    ГОТОВАНЦИТЕ И АЙЛЯКЧИИТЕ В КОНСУМАТОРСКИТЕ ОБЩЕСТВА КАТ НАШЕТО СЕ МНОЖАТ.
  • 8 WTF

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Диди, Дидииии, язък! Не ги разбираш тия неща май. Я направи сметка колко ни ЧЛЕНския внос към ЕС и колко сме получили от фондовете (поне 50%, от които се крадат) и колко сме дофинансирали ние чрез заеми (които също отиват в олигарсите). Сметката е елементарна. Реакторите навремето се закриха напразно. Дюни се рушат всеки ден, независимо дали ЕС ни размахва пръст или не. В БГ народът е пасивен, е-ан с години наред и никой от нищо не се интересува! 30% по-скъп ток или вода от уте, никакъв проблем, стадото плаща и трае! А онзи плешо, който протестира пред парламента всеки ден за правата си, го оставихте сам с екипа му! Срамота, СРАМ, срем ме е от такива бълХари като теб, които си мислят, че все има някой друг, който да решава собствените НИ проблеми! Докато не се промени манталитета и тази апатия към ежедневните кражби, нито ТИ, нито ТВОИТЕ деца нито ТВОИТЕ родители и всички НИЕ няма да ЖИВЕЕМ като истински свободни и честни българи!
  • 9 Фейк шваб

    3 3 Отговор
    Като гледам някои как им се радват на немците, нека само ви припомня два примера.
    Когато започнахме проект южен поток, Меркел се изпъна и каза, че ще има огромни санкции за България ако не спрем този проект. Е на! Спряхме го и сега ще плащаме неустойка на Русия затова. В същото време Германия и Русия се разбраха за директна газова връзка... Следите ли ми мисълта, колко подло ни изиграха немците и как Боко си затвори очите за пореден път.
    Вторият пример е свързан с вериги като Кауфланд, които вкарват всякакви стоки в магазините си, но не и български. Румъния по този случай приеха закон, че всеки магазин в страната трябва да потребява минимум 50% стоки, румънско производство.
    Айде радвайте им се още на немците.

    Коментиран от #10

  • 10 mediator37

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Фейк шваб":

    Следим ти мисълта, ама и ти следи мисълта на Боко отпреди 4 години. Той ясно обясни, че дори да има зелен семафор от Ойропата, проектът Южен паток е с такива заложени финансови параметри от руска страна, че България е на загуба. За българското участие в проекта руска банка отпуска кредит при такава лихва, че едва след 35 години излизаме над нулата и то ако ..." еди какво си ". Айде мерси! От големия член или шлем беше.
  • 11 СССР

    1 0 Отговор
    Другари - нали ги победихме във войната . Защо сега са пак толкова по-напред ?