Last news in Fakti

14 Декември, 2011 19:28 1 443 0

Ударно напредваме по магистрала „Тракия”

  • магистрала-
  • тракия-
  • лиляна павлова

До Нова година ще бъде открит пътният възел на автомагистрала „Тракия" край Нова Загора. Лот 2 на магистралата е готов на 70 процента, а Лот 3 – на 60 на сто.

Това обяви край „детелината" на Стара Загора министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тя пристигна на магистралата, за да инспектира лично строителството й след заседание на Министерския съвет, предаде радио „Дарик”. Тя каза, че магистрала „Тракия" е похвалена в писмо от Брюксел.

Павлова потвърди, че 200 млн. лв. за строителството на магистрала „Тракия" са признати и възстановени от Европейската комисия, а 1,5 млрд. лв. е бюджетът за съфинансиране на оперативни програми за следващата година. Напредъкът ни е много добър, на Лот 2 имаме около 70 процента готовност, на Лот 3 – около 60 процента. В участъка до Петолъчката също имаме напредък, а подарък за Нова година ще бъде, че пътният възел до Нова Загора ще бъде готов.

Лиляна Павлова припомни, че до края на годината ще бъдат обявени търгове за изпълнители на рехабилитацията на 15 отсечки от второкласната и третокласната пътна мрежа на стойност 144 млн. лв. В случай че процедурата върви без обжалване, през май ще започне работата по възстановяването на тези 236 километра.

Следващата година ще бъде открита и процедурата за избор на изпълнител на обхода на Габрово. Проектирането на тунела под Шипка ще стартира вероятно през 2014 г., предполага Лиляна Павлова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА