Last news in Fakti

23 Август, 2017 08:25 4 930 7

1 лев за кубик дърва, нападнати от корояд

  • корояд-
  • дърва-
  • огрев
1 лев за кубик дърва, нападнати от корояд - 1
Снимката е илюстративна

Ръководството на Югозападното държавно предприятие е решило иглолистните дърва за огрев, които са засегнати от корояд, да се продават на символични цени. Определената цена е от 1 лев за кубик дърва за огрев, съобщи БНР.

По този начин местните хора също ще се включат в процеса на борба срещу дървения корояд, който е унищожил хиляди декари от изкуствено засадените иглолистни гори.

С мярката се цели и да се помогне на хората, които се отопляват на дърва и получават помощи за отопление. Тази помощ възлиза на 320 лева, а 1 кубик от най-предпочитаната букова дървесина струва около 80 лева за кубик дърва в навечерието на зимния сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 8 Отговор
    Къде е логиката и как местните ще помагат спрямо нищожната цена на кубик дърва?
  • 2 гост2

    11 0 Отговор
    ще си наберат дърва, законно.
  • 3 доктора

    12 0 Отговор
    А как ще става санитарната сеч в напълно унищожена гора, която е частна собственост? Това е истинският проблем, въртележката от внедрени законно частни фирми през които трябва да минеш и платиш на всеки поотделно за да стигнат кубик дърва 1 лев. абсолютна глупост! Вместо един държавен лесничей да мине и маркира унищожените дървета, а собственика да ги премахне и запази останалата гора сега се чака частен лесничей, после лицензиран дървосекач, след това трябва лицензиран превозвач за дървен материал да дойде и пак поредния служител да сложи печати преди превоза...Внедрени сукачи отчитащи се нагоре по веригата и в резултат унищожени гори с гола сеч и изсъхнали други поради невъзможността на хората да се грижат за тях. Мафия, корупция и дребни души! Интересно е защо не се дава гласност за поредната порция приготвени за кражба пари от еврофондовете насочени за залесяване на горски терени. Сега секачите унищожили вековни истински гори ще се префасонират в залесители и за пет калпави фиданки ще отчетат 500 залесени дървета на документ. Така ще финансираме следващите избори и поредния маскарад.
  • 4 onq s konq

    6 2 Отговор
    Неприятното е,че с внасянето на такива еднолевови дърва в къщи,СЕ ВНАСЯ И КОРОЯДА,който е жив и вътре в тях.А плъзне ли из къщата,здрава мебел и ламперия няма да остане.
  • 5 Куранага сан

    4 2 Отговор
    Това трябваше да стане преди 6,7 години, а вече е много късно, а на предно коментиращият да уточня, корояда не яде мебели а живи дървета.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Куранага сан":

    Корояда ако е много гладен и живи хора може да яде.Мдааа...
  • 7 Колю

    3 1 Отговор
    Иглолистни , бурия и комин.... А вътре в печката. Това и за плоскости не става.