Last news in Fakti

20 Декември, 2011 10:50 890 0

Споразумение в БДЖ

  • бдж-
  • пътнически превози
Споразумение в БДЖ - 1
Снимка: Факти.бг

Колективният трудов договор в БДЖ-"Пътнически превози" бе подписан след осемчасови преговори снощи. Споразумението предвижда до 1 юни 2012 година да не се намаляват доходите на работещите в холдинг БДЖ. След тази дата обаче в сила ще влезе бонусната система при заплащането на труда на железничарите, предаде БНР.

В документа се посочва още, че отпуските се намаляват с два дни и вече стават 20 дни. При пенсиониране железничарите ще получават като обезщетение вече по 8 заплати, а не 9, както е било досега.

С подписването на Колективния трудов договор на практика бе сложен край и на продължилата близо месец стачка на служителите в БДЖ, довела до над 2,5 милиона лева за холдинга.

Движението на всички влакове в страната се осъществява нормално и по редовния им график. За предстоящите празници от БДЖ ще увеличат с допълнителни вагони съставите на влаковете, пътуващи по най-натоварените направления.

Колективният трудов договор в товарните превози бе подписан преди дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА