17 Септември, 2017 20:33 6 384 35

15 лева такса "нож" в известна сладкарница

  • торта-
  • такса нож-
  • сладкарница

Верига сладкарници взима на клиентите си 15 лв. такса „нож“ за рязане на на тортата. За иновативната такса съобщи Теодора Иванова от групата „Майките на София“, цитирана от в. "Монитор".

“Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници „Неделя“ и помолиш едно парченце от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея, освен цената на тортата, поискаха 15 лв. такса "рязане". Такъв бил редът в тези сладкарници. Редно ли е? Може би има и такса "дишане на въздух”. Не купихме тортата, но не само поискаха 15 лв. за рязане, а и отказаха да ни дадат и нож“, написа възмутената Иванова.

Проверка на изданието на място показа, че в сладкарницата има такава такса и тя се нарича “Обслужване на тортата“. Тя се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумация в заведението“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кучио ножа

    51 4 Отговор
    Ей затова си носим сгъваемата чекия винаги на кръста, закачена на клипса и на ластика на късите гащи... В крайпътните ресторантчета, в KFC и Макдоналдс, им падат очите като изкарам ножа да си нарежа сандвича, или нещо в чинията :-)

    Е, и не само за това...

    Коментиран от #24

  • 2 идиоти

    54 8 Отговор
    простотия само заради това няма да ям повече в тази сладкарница,а съм ял десетки пъти последните 10 години
  • 3 xyz

    40 73 Отговор
    Абсолютно правилно! Цяла торта я взимаш доста по-ефтино точно за това, че няма да я консумираш там. Ако искаш да консумираш там, ще си купиш парче от 5 лв., а не цяла торта за 22лв. и да се размажете цяла компания! Детето плачело... като плачезащо не му купихте парче торта? И като в крайна сметка не сте я купили, детето спря ли да плаче?

    Коментиран от #5, #6, #31, #32

  • 4 Лост

    56 7 Отговор
    Аз пък, като ходя на сладкарница, си нося самурайски меч! И като го вдигна да изпукам тортата през средата, идва сервитьора и вика: - Ще ви я нарежем ние- безплатно!
  • 5 Герберасите на власта

    65 14 Отговор

    До коментар #3 от "xyz":

    Нали им правиш оборот ,ами ако седнеш сам и си поръчаш цяла торта за да си я консумираш на място? Ако отидеш на пицария и си поръчаш голяма пица да не ти взимат такса нож? Не е редно да правят клиента на глупак .
  • 6 Лост

    29 2 Отговор

    До коментар #3 от "xyz":

    еВтин баце, не е еФтин

    Коментиран от #25

  • 7 Тартюф

    21 63 Отговор
    Абсолютно правилно. Искаш да ядеш плащаш си цената да ядеш ТАМ. Цената е ДРУГА ама си я ядеш на ДРУГО място.Това е идеята.А тортите са на ниво и си заслужават. Като искаш качество, ще си плащаш.
  • 8 Онче бонче

    18 56 Отговор
    От мухата правите слон. За пореден път вадите коментари от дълбините на незнанието си. Таксата е основателна. Но първо се запознайте се с фактите.
  • 9 Живея в Турция

    41 9 Отговор
    Малко са 15лв. за нож, дано са взели и стандартната 20лв. "такса чиния" + 20лв. такса стол+ 5лв. празен пепелник, иначе няма как да избият разликата за парче! Редно е подобни такси да бъдат приложени в менюто или редом с работното време, за да сме наясно, че влизаме в частен клуб със свои правила и такси, защото иначе не виждам причина да плащам таксата ако не съм уведомен - нека викат полиция и да ме арестуват!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Ангел

    10 19 Отговор

    До коментар #9 от "Живея в Турция":

    Като си живял в ,,много хубавата" Република Турция имай елементарното възпитание да напишеш името което ти е дала майка ти.
    След това се научи да четеш на български, защото в статията на чист български език е написано,че в сладкарницата има такава такса и тя се нарича “Обслужване на тортата“.

    Коментиран от #11

  • 11 Живея в Турция

    29 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ангел":

    Таксата трябва да е обозначена в менюто, сайта или да е приложена към ПРАВИЛАТА действащи в заведениято - никой не е длъжен да бъде телепат, за да знае дали има или няма такива измислени такси, касаещи дребнавият еснафски мозък на собственика на заведението, решен да "глобява" клиентите си !!! Предварителното оповестяване на всички такси и тяхната стойност е задължително, за да няма подвеждане на клиентите и недоволство! Не знаех, че толкова силно искаш да се запознаеш с мен, Ангеле )))
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пазарен Либерализатор™

    36 5 Отговор
    Не схванах семантиката на драмата, но така и така никога не съм купувал от Неделя по ред причини. Вече има толкова много бутикови сладкарнички из София, къв е тоя зор да се бутате в ширпотребата не знам.

    Коментиран от #15

  • 14 шшш

    29 1 Отговор
    Тровете децата си с торти и после питайте защо са болни Ви една торта в къщи не може ли да направите, даже за МЪРЗЕЛИВИ продават готови блатове, мажеш каквото ти хрумне и знаеш какво си сложил вътре..а не на доверие ...както история с яйца ,какво мислите слагат вътре....боклуци...
  • 15 бърз и яростен

    24 6 Отговор

    До коментар #13 от "Пазарен Либерализатор™":

    не разбрах дали това е само в тази сладкарница или в цялата верига Неделя. В крайна сметка ако минеш нощно време и натрошиш всичките стъкла на сладкарницата тия 15лв ще им излязат 100 пъти през носа

    Коментиран от #17

  • 16 ЧЖД

    17 4 Отговор
    Не се чудете хора, просто в България всички сме гьонсурат - маскари!
  • 17 Пазарен Либерализатор™

    28 3 Отговор

    До коментар #15 от "бърз и яростен":

    То през деня не минавам, ти нощес искаш. Аз съм традиционалист-според мен шоколадова торта се прави от шоколад, шоколадов мус и разни агрегатни състояния на млечен, черен и бял шоколад, а не от разни подсладени деривати, с аромат и цвят като шоколад. По същия начин сметаната се прави от краве млеко, подслажда се със захар, овкусява се с пръчици ванилия. Ако искам да ям химия ще смуча ароматизатора в колата.
  • 18 Hmmmmmm

    28 0 Отговор
    Не знам какво слагат в тия теста, но откакто престанах да ям хляб и тестени изделия отслабнах с 15 кг за два месеца без да се ограничавам от нищо друго.Правете си сметката с какви боклуци ни тъпчат!

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Пазарен Либерализатор™

    21 0 Отговор

    До коментар #18 от "Hmmmmmm":

    Слагат овкусители, подобрители, избелители, набухватели и консервиращи агенти.
    Купи си хлебопекарна, иди в някое село до мелницата, купи си истинско пълнозърнено брашно, научи се как се прави квасец и яж истински хляб.
  • 20 Бесен Язовец

    20 2 Отговор
    Като ми поиска 15 лв.за рязане най възпитано ще поискам да дойде управителката или управителя и със най голямо желание ще му забия тортата в мутрата и съм ги е...л 30 лв. Ама ше си направя кефа после да се оплакват в полицията ако искат.
  • 21 Vulpes

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Hmmmmmm":

    Едно време като си купиш хляб,на втория ден е сух,на третия почваше да плесенясва. Сега си купуваш хляб мек като козунак и след седмица пак е същия......без коментар
  • 22 Неделя

    25 2 Отговор
    Ми вместо да дращите тука безмислици, просто спрете да ходите в сладкарници "Неделя" и така решете въпроса.
    И без това, ако някога решите да занесете в ХЕИ да проверят състава на "плодовете" и "желатина", с които покриват тортите, ще останете изумени от резултата какво точно ядете...

    Коментиран от #27

  • 23 Шаран БГ

    13 1 Отговор
    След " подмяната на системата " не съм стъпвал в сладкарница,ресторант,закусвалня ! Родните капиталисти се назоваха "бизнесмени" и ръгнаха да забогатяват най-безогледно и най-безотговорно. По всички линии и параграфи. И понеже горните заведения са за хранене, а храната я поема МОЯ организъм / или на близките ми / --- в тях работа нямам !!! Торти, хляб, ястия, таратор и дори чай и кафе си ги майсторим в къщи. Тя и сиромашията , в която ни натика още Иван Костов / има Господ, който забавя, но не забравя/ се настани, като че ли завинаги у дома и също не позволява много да се разпускаме !
    Преди десетина години си купих ЧАЙ-МЕНТА пакетиран в торбички. Като малък цепех молива на дядо с теслата, за да разбера кое и защо пише, сега разрязах една торбичка да видя какво има вътре!?Какво видях и разбрах, няма да кажа дори в полицейския участък, но от тогава си бера мента по полето и горските поляни !!!
  • 24 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кучио ножа":

    ТИ СИ МОЯТ ИДОЛ,ПОКЛОН!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кахи

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Неделя":

    Правилно. Освен това цените там са много високи. Но българина обича да яде и пие навън...Плаща като поп със средната си мизерна заплатичка и вика "Веднъж се живее".
  • 28 ЕВТИМ

    9 0 Отговор
    СЛАДКАРНИЦИ неделя ..... ТАМ ШЕФОВЕТЕ СА ПЪЛНИ ЦЪРВУЛИ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    4 0 Отговор
    15лв да отрежеш едно малко парченце на 4 годишно дете... До там ли паднаха нещата?
    И от кога нарязване на торта струва 15 кинта?
    аз таковата, мога цял ден това да работя, режа прекрасно на колкото броя парчета кажете, взимам само 10лв на торта.
    за Сватби с големи торти - цена по договаряне.
  • 31 Доктора

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "xyz":

    Хубаво е, че написахте коя е сладкарницата ! Ако българина имаше потребителска култура( то и елементарна му липсва) веднага с прочитането и чуването на тази новина,трябва да спре да купува от тази фирма ! А ако неглижира този факт( под дефо) следващия път ще му искат и такса за престой в сладкарницата !
  • 32 Сладкарница Понеделник

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "xyz":

    Ето нагледно коментара на този ,показва какво е БГаньовленд ! Как защити "честния" бизнес ! Чифутско-дяволските номера на пишман бизнесмените няма да престанат до като потребителя не ги превъзпита,а и ако имаше истинска КЗП ,а те креатура на властта !
  • 33 Ники

    2 3 Отговор
    Според мен също има логика ... Едно парче торта струва 5 лв. в сладкарницата защото има персонал дето ти я реже , носи ток вода декорация, обзавеждане , оставане на фира и т.н. Ок де ама тогава цяла торта трябва да ти струва 60 лв. Ок но как да си поръчаме торта за вкъщи лесно е взимаш я за 20 лв ма си я ядеш вкъщи. Нормално е да не е ок да си вземеш цяла торта и да си я ядеш там , за това пак има решение има такса ...
  • 34 Ян Бибиян

    5 0 Отговор
    Ами тези "Неделя" са от залязващите сладкарници, отдавна нямат избор и разнообразие, а тортите освен плодовата им пита не стават за нищо, и с последни издихания са решили да си дигнат "имиджа" по български.

    Коментиран от #35

  • 35 Патриот

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ян Бибиян":

    Ето вдигнаха ги. ВЕче ги пишат по сайтовете.
    Входна такса - 10лв
    Такса нож - 15лв
    Такса стол - 20лв
    Такса пепелник....

    Горкият бизнес. Държавата го съсипва с измислените си такси.
    ПС: Сядал съм по заведения за хранене. Никъде няма такива такси, а пък имат персонал, ток, вода, наем и Бог знае какво. Как ли се оправят и без тези такси. На най-предпочитаното от мен заведение в момента никога ми просили милостиня. Шефовете им карат лъскави автомобили, пък цените нормални. Има и такива.