Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 10:36 2 553 5

Хиляди компании бягат от Каталуния

  • каталуния-
  • компании-
  • преместване
Хиляди компании бягат от Каталуния - 1
Снимка: Shutterstock

От референдума за независимост на Каталуния на 1 октомври до средата на ноември 2400 компании са напуснали областта, сочат данните на местния регистър на дружествата. Причината за преместването на фирмите в други части на Испания е, че при евентуално отделяне на района, той автоматично излиза от Европейския Съюз, което ще доведе до загуби за компаниите.

Банка СаіхаВаnk ЅА е най-голямата компания напуснала Каталуния. Тя се премести във Валенсия. Примерът й последваха Ваnсо Ѕаbаdеll, Аbеrtіѕ, Соlоnіаl, Gаѕ Nаturаl и Сеllnех.

10 и 11 октомври са двата дни, в които най-много компании са напуснали провинцията – 332 броя. Други 268 фирми са напуснали на 19 октомври. Тогава Испания обяви процедура по суспендиране на местното правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    19 2 Отговор
    Както се казваше сега ще видите кон боб яде ли ... една от големите мистерии на на нашето време ще гласи : Какво точно си мислеха в каталуния , че ще стане ??? И да бяха се отделили ( макар че това няма нормален дето да си мисли че е възможно ) .. щяха да загинат ... цялата им икономика е базирана на факта че са част от Испания и ЕС ! Излязат ли са довиждане ... стандарта им ще се срине !!!
  • 2 законен

    14 2 Отговор
    Най-сигурния начин да изгониш бизнеса от едно място , дори местния , е да почнеш да затваряш граници !!! Тъпите популисти политици , които си въобразяват , че така лесно ще спечелят гласоподаватели , даже не проумяват колко скоро след това същите ще ги гонят с камъни като почнат да умират от глад ! Дано поне англичаните следят какво става , щото и чака същото , ако не им дойде акъла !
  • 3 Ингилиз

    11 2 Отговор
    Британия да си вземе поука!
  • 4 Свирчо

    7 3 Отговор
    А дали е така?
    Кой ще ми каже?
    Аз вървя по света.
    И подсвирквам си даже.
  • 5 Именно

    4 0 Отговор
    Основните им причини да се цепят бяха икономически, скоро по същите причини ще искат да останат в Испания - проблемът е решен! :)