Last news in Fakti

9 Януари, 2012 14:06 1 182 3

General Motors с ръст на продажбите в Китай

  • general motors-
  • gm
General Motors с ръст на продажбите в Китай - 1
Китай се превръща в най-бързо развиващия се пазар на луксозни коли. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещият американски производител на автомобили General Motors и нейните смесени дружества в Поднебесната империя са реализирали рекордни продажби през миналата 2011 г. в Китай, предаде АП.
GM е продала 2,55 млн. коли, което е ръст от 8,3% спрямо 2010 г., съобщиха от компанията. Това са добри резултати на фона на спекулациите, че най-големият пазар на автомобили в света ще отчете забавяне през новата 2012 г. През 2010 г. пазарът в Китай отчете ръст от 32% през 2010 г., за да се забави до 5% през 2011 г. , показват данните от Китайската асоциация на производителите на автомобили.
GM е най-големият производител на коли в САЩ във всички ценови сегменти като се започне от луксозните автомобили и се завърши с „бюджетния седан“ Baojun 630, разработен за пазара на Поднебесната империя с цена от $10 000.
От Ford motors също се похвалиха с ръст от 9% на продажбите на автомобили в Китай достигайки до половин милион бройки.
Китай задмина през 2009 г.  САЩ като най-голям пазар на коли в света. През последните години Поднебесната империя отчита ускорени темпове на растеж, докато САЩ се опитват да се справят с последиците от ипотечната криза, а ЕС с дълговете бреме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    0 0 Отговор
    И що са показани само баварци на снимката?
  • 2 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    Що то ги бият през пръстите, ако снимката не е БГНЕС. Пък има текст под снимката, който дава допълнително инфо :)
  • 3 Марио

    0 0 Отговор
    Това гавра ли е или некадърност. Толкова ли Дженерал моторс нямат луксозни коли?