Last news in Fakti

11 Януари, 2012 15:52 795 0

ЕК заплаши Унгария със санкции

  • ек-
  • унгария-
  • дефицит

Европейската комисия (ЕК) заплаши да наложи нови санкции на изпадналата в тежка криза Унгария, предаде АП.
В нарочно комюнике ЕК съобщи, че правителството в Будапеща не е взело "никакви ефективни мерки", за да свали дефицита си под европейския таван от 3% от БВП.
Комисията освен това ще поиска от Унгария да отмени скандалните промени в конституцията си и ще я предупреди, че в противен случай ще бъдат взети мерки, обяви източник от Брюксел, пожелал анонимност.
Според него, ЕС подготвя три официални предупредителни писма, които обръщат внимание на независимостта на унгарската Централна банка, съдебна система и служби за защита на данните.
Унгарското правителство е готово да помисли за промяна на спорните закони, ако Европейската комисия счете това за необходимо, заяви вчера външният министър на страната Янош Мартони.
Според европейската методология ESA-95 бюджетният дефицит на Унгария през 2011 г. е под 2.94% от БВП, твърди унгарското министерство на икономиката. През миналата седмица обаче министерството на икономиката съобщи, че дефицитът за миналата година е достигнал 1.73 трлн. форинта, което е със 110% повече от правителствената цел и с 250% повече от поставената в началото на миналата година цел, уточни АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА