Last news in Fakti

15 Януари, 2012 11:05 1 510 2

В Будапеща гориха знамето на ЕС

  • унгария-
  • ес-
  • конституция

Крайнодясната унгарска партия Йобик се обяви против членството на страната в Европейския съюз и поиска отделяне. Знамето на обединена Европа пламна на митинг на партията, събрал около 2000 души пред офиса на Европейската комисия в Будапеща, съобщи „Евронюз”.

„Не само ние, но много други държави вярват, че биха били по-добре, ако са извън”, обясни един от недоволните.

Брюксел размаха пръст пред Будапеща заради спорните промени в Конституцията. Възможно е да се стигне до замразяване на финансови средства, ако Унгария не промени законодателството. ЕС настоява и за рязко съкращаване на бюджетните разходи.

Лидерът на националистите Габор Вона определи това като опит за отнемане на независимостта на Унгария и поиска референдум за членството й в ЕС.

Йобик е втората по популярност опозиционна партия в Унгария.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картофа

    0 0 Отговор
    Унгарците са подмазвачите на изтока.
    Коментирайте без да ме апострофирате.Ясно ли е?
  • 2 Мирослав Първанов

    0 0 Отговор
    Луда работа ... малко като гърците ... непремерени действия. Като излязат от ЕС и останат в пълна изолация ще цъфнат и ще вържат.