4 Януари, 2018 13:45, обновена 4 Януари, 2018 15:01 2 367 6

Свърши монетата за европредседателството (ВИДЕО)

  • бнб-
  • бонета-
  • ес-
  • председателство
Свърши монетата за европредседателството (ВИДЕО) - 1
Снимка и видео: Дури Денчев

Монетата, посветена на българското председателство на Европейския Съюз, беше разпродадена за по малко от два дни. На 2 и 3 януари пред сградата на БНБ в София се бе извила голяма опашка от нумизмати, които бяха готови да платят по 66 лв. за един от 3000-те броя монети с номинална стойност 10 лв. Освен в столицата монетата се продаваше и в офисите на банката във Варна, Бургас, Пловдив и Плевен.

По случай председателството ни БНБ пусна и 500 000 броя разменна монета с номинал 2 лв.

Очевидец сподели за Факти.бг, че голямо количество от тези монети е закупено от лица, на които е плащано по 10-15 лв. за чакането на опашката. А монетите се очаква да бъдат продадени на петорна цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    5 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Свърши монетата за европредседателството

    ХАХАХААААА......МА ВЕРНО ЛИ СВЪРШИ....ТИ ДА ВИДИШ!?!?
    Ми да праскат още......:)))
    Професор Иво Христов наистина е МНОГО дипломатичен.....доста повече са от.....80%.......вече наближават .....99,99% и още прииждат.....
  • 2 гост

    4 1 Отговор
    Беден бил народа, беден ли ....
  • 3 Гост

    2 2 Отговор
    вече ги има в OLX на по 500 кинта бройката, т'ва само ценители са се редили.

    Ся и въпроса към тези в БНБ, като знаят че ще стане така, защо не вдигнаха тиража? или сега да пуснат извънреден и да намандахерят прекупвачите.
  • 4 Прометей

    2 3 Отговор
    “““Милиони едвам оцеляват, обаче в навечерието на Председателството има опашка за монета – при това нагласена в някаква дърварска хореография, по един в редица – за да направи впечатление на глупците.

    Ехей, толкова сме цъфнали и вързали, че се редим за нови монети – това искаха да ни внушат! Идиоти„„„

    К.Кеворкян
  • 5 Бизнес мааан

    1 0 Отговор
    Не вярвах, че и с това ще се възползват да изкарат пари, но ето случи се.Има ги пуснати за продажба на 400 лв бр във сайтовете , явно ще е голяма далаверата с това прецедателство и тези измислица 10 лв. от които пак някои ще спечели (БГ)
  • 6 До БНБ

    0 0 Отговор
    Ей сега банката да вземе да изсече още 5000 бройки ........и тез дето са ги взели за препродажба ще си ги врът в г..за