25 Януари, 2018 10:33 1 792 0

Служителите на Disney доволни от Тръмп

  • disney-
  • бонуси-
  • тръмп-
  • данъчна реформа
Служителите на Disney доволни от Тръмп - 1
Снимка: Shutterstock

Американската киностудия Disney обяви, че ще изплати на своите сътрудници, които не заемат ръководни длъжности, по 1000 USD бонус. Решението компанията е предприела във връзка с въведените наскоро данъчни реформи, които съществено понижиха данъчното бреме на бизнеса. Подобен бонус ще получат над 125 000 служители.

Също така компанията ще инвестира 50 млн. USD в програма за обучение на персонала. В нея ще попаднат около 88 000 от служителите.

Disney не е първата американска компания, която обявява, че ще изплати бонуси на своите служители. Други корпорации, които са доволни от реформата на Тръмп и ще дадат допълнително пари на служителите си са телекомуникационната AT&T, авиопроизводителят Boeing, авиокомпаниите American Airlines и Southwest Airlines, автомобилният гигант Fiat Chrysler, веригата кафенета Starbucks и производителят на смартфони Apple.

На 22 декември 2017 г. президентът на САЩ подписа закон за въвеждането на редица промени в данъчния кодекс. Това са най-големите реформи в областта за последните 30 години. Преди да бъдат въведени данъчната ставка беше 35%, което по мнението на редица републиканци правеше американските компании неконкурентоспособни на световния пазар. От началото на 2018-а тя падна на 21%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА