2 Март, 2018 13:48 5 299

От Специалист Маркетинг до Мениджър Стратегическо Развитие

  • бизнес-
  • кариера-
  • израстване-
  • ниво-
  • мениджър-
  • компания

Постоянство, любопитство, стремеж към нови предизвикателства и самоусъвършенстване - са част от предизвикателствата, които се срещат по пътя на успеха, споделя Йоанна

От Специалист Маркетинг до Мениджър Стратегическо Развитие - 1
Снимка: Йоанна Савова

Всеки човек минава през етап на кариерно развитие в своя живот. Повечето хора започват от най-ниското ниво, но с времето и годините, биват възнаградени по подобаващ начин - повишаване или издигане на по-високо ниво в организацията. Стълбицата, по която се изкачва този човек, допринася за едно по-добро кариерно и мотивиращо бъдеще. Кръговратът ти поднася една вълнуваща изненада, на която едва ли би удържал.

Това е Йоанна Савова. Йоанна работи във фирма КлаудСигма Рисърч. Тя е в тази компания от 6 години. Работила е на няколко позиции, като преди две години Йоанна е преназначена на позиция „Мениджър Стратегическо Развитие“.

От Специалист Маркетинг до Мениджър Стратегическо Развитие

Би ли описала работата в КлаудСигма Рисърч с няколко изречения?

Търсене и развитие на нови пазари, в тясна връзка с отдели продажби и маркетинг; координиране на техническите екипи на КлаудСигма и партньорския екип по време на имплементирането на нашия продукт на новия пазар до пълното му пазарно функциониране и предлагане на крайните клиенти и потребители.

Защо избра да работиш в тази фирма и с какво подпомогна за твоето кариерно развитие?

Преди 6 години я избрах, заради сферата на дейност, в която оперира и иновативния продукт, който предлагаше и предлага до ден днешен.

Колко време и на какви позиции си работила в тази компания, преди да бъдеш преназначена на по-висока?

Като Специалист маркетинг работих около 1 год. и половина.

Акаунт Мениджър - Продажби около 2 год. и половина.

Като Мениджър стратегическо развитие работя вече към 2 години, заедно с периода на преминаване от предната позиция към тази.

Kaкви cтъпки тpябвa дa бъдaт изминaти, за да се пристъпи от всички тези позиции към длъжността, на която работиш в момента?

Личностно и професионално израстване, придобиване на опит, проява на постоянство и старание към работата и задълженията, индивидуален подход и желание за по-големи отговорности.

Какви са предизвикателствата пред тази длъжност?

Работа с хора от цял свят и различни култури, както и проява на гъвкавост при работата с тях. Паралелно работя върху множество проекти с различна степен на напредък и индивидуални изисквания. Синхронизация между екипите на всички партньорски компании и КлаудСигма, както и вътрешно в КлаудСигма.

Кое е нещото, което те мотивира да изпълняваш работата си пълноценно?

Мотивиращите фактори са много. Най-силният винаги е вътрешната мотивация и стремеж, следван от интерес към работата, разнообразие по време на изпълнението на служебните дела и след това работната атмосфера и колеги.

Чувстваше ли се странно, след като смени работната позиция?

Не, защото съм се стремяла към тази промяна. Винаги има адаптивен период, след който идва период на придобиване на опит, усъвършенстване и отново желание за нова позиция и отговорности.

Посочи три предизвикателства, които се отвориха пред теб, работейки в тази компания?

Те са неизброими и от всякакъв характер, както много в по-позитивна, така и някои в негативна посока.

Най-важното е, че съм преминала праз абсолютно всичко, което една малка разрастваща се фирма може да преживее, фазите на развитие и застой, финансови успехи и неуспехи.

Каква е твоята формула за успех, без която не можеш?

Постоянство, любопитство, стремеж към нови предизвикателства и самоусъвършенстване.

Виж свободните позиции в КлаудСигма Рисърч ЕООД



Свързани новини