Last news in Fakti

9 Април, 2018 09:37 1 705 7

Измамените туристи ще си получат парите

  • клиент-
  • хотел-
  • условия-
  • велинград

Предплатените суми за неизползваните услуги от пакети за четиризвездния хотел във Велинград ще бъдат върнати и на туристите, които все още не са ги получили. Това ще стане чрез банков превод в първия работен ден след Великденските празници. „Работим от миналата седмица по този случай, от момента, в който стана ясно, че там има проблем. Целта е да бъдат заличени максимално неприятностите, които са претърпели тези хора, и преди всичко – да получат обратно парите си, каквото обещание хотелиерът даде”, каза по Нова ТВ председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

За установени по време на инспекцията несъответствия със степента на категоризация на обекта предстои съставянето на два акта. Единият от тях е за липсата на сертификат за СПА центъра, като санкциите варират от 1000 до 5 000 лв. За останалите констатирани несъответствия санкциите по закон са от 1000 до 3000 лв. Обектът може да бъде затворен от КЗП, когато няма категоризация. За такива нарушения през мината година контролният орган е затворил над 100 обекта, каза още той.

При подобни на този случаи, при които не може да бъде изпълнено това, което е поето като ангажимент, търговецът е длъжен да компенсира клиентите си. Ако потребителите не получат съдействие от него, могат да се обръщат за съдействие и към КЗП. „Извършваме проверка, установяваме нарушението, съставяме съответните протоколи и актове, налагаме санкции. Ако туристите са по-голяма група и съставят протокол в твърдение, че търговецът е отказал да подпише документ за предявените претенции, това за нас е достатъчно доказателство, за да приемем, че хората са били поставени в ситуация, в която са претърпели неудобства”, обясни Маргаритов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    15 1 Отговор
    Спа Хотел Селект ... https://spahotelselect.com
    Преди около 5 години ходихме със съпругата ми там. Мисля че хотелът се менажираше от дъщерята на собственика, която гордо парадираше с това. В това няма нищо лошо, но половината от обявените съоръжения не работеха, на всякъде беше мръсно и запуснато, включително и в хотелските стаи. Зарекохме се да не стъпим повече там, ето че имало и. за какво.

    Коментиран от #3

  • 2 Ради

    9 0 Отговор
    Дааа. Спа хотел Селект е най-ужасното място във Велинград. Дано никой не се излъже повече . Мързелив персонал, гадна храна, мръсни и неподдържани стаи, общи части. А " спа центъра" е на много ниско ниво . Заслужават солена глоба .

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    И аз съм ходил там,преди 3 години,всичко което казваш е точно така,пълна мизерия!
  • 4 абс

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ради":

    Пич,да не си объркал хотела??!!
  • 5 анонимен

    0 0 Отговор
    браво служители на хотели, туристически забележителности и заведения. Изгонили сте туристи, които допринасят за развитието на инфраструктурата ни чрез плащането на данъци каквото е ДДС :)
  • 6 Бай СТАВРИ

    0 0 Отговор
    Аз от ,30 не ходя на черно море, знам че ще бъда мародерстван , измамен и тормозен. И 30 г. си почивам спокойно с всички екстри , хората ме посрещат и с усмивка ме изпращат. Просто са вежливи и усмихнати, това е моето желание. А за храна , бедна ви е фантазията.
  • 7 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Като чета коментарите...като гледам и отзивите в booking.com май "си държат на реномето".!!