Last news in Fakti

17 Април, 2018 10:30 1 148 1

Инвестбанк купува ТБ "Виктория"

  • инвестбанк-
  • виктория-
  • ктб

Купувачът е поел задължение за пълно погасяване на експозицията на фалиралата КТБ към нейната дъщерна банка

Синдиците на фалиралата КТБ избраха Инвестбанк за купувач на ТБ "Виктория". В понеделник те са сключили рамков договор с избрания купувач за едновременно прехвърляне на 100% от капитала на ТБ "Виктория" и получаване на договорената цена. Предстои Комисията за защита на конкуренцията да разреши сделката.

Подписването на договора е в резултат от започналата в края на юни 2017 г. процедура, открита с решение на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). В първия етап участваха четирима кандидат купувачи, но обвързващи оферти подадоха само Инвестбанк и Българо-американска кредитна банка. След проведени преговори, анализ и съпоставка на финансовите параметри на подадените окончателни оферти синдиците на КТБ са избрали Инвестбанк. Този избор е одобрен от Управителния съвет на ФГВБ и БНБ.

Купувачът е поел задължение за пълно погасяване на експозицията на фалиралата КТБ към нейната дъщерна банка Виктория заедно с дължимите лихви към датата на приключване на сделката. Погасените в резултат от оперативната дейност на ТБ "Виктория" краткосрочни и дългосрочни задължения в периода от 2015 г. до датата на подписване на рамковия договор, както и постигнатата цена на финансови активи осигуряват не само пълно възстановяване на направената от КТБ АД (н) през юни 2014 г. инвестиция под формата на акции и други финансови инструменти, но и формират положителен нетен паричен поток (печалба) в размер на около 2 800 000 лева, посочват синдиците на КТБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    0 0 Отговор
    Защо комунистите крият секретен доклад за КТБ и защо г-н Василев се крие в Сърбия при тезата му, че е невинен? Всъщност кой е виновен за фалита на КТБ?