Last news in Fakti

14 Юли, 2018 01:30 1 886 1

"Инвестбанк" АД финализира успешно придобиването на ТБ "Виктория" ЕАД

  • инвестбанк-
  • виктория

"Инвестбанк“ АД успешно финализира сделката по придобиване на 100% от акциите от капитала на Търговска банка „Виктория“ ЕАД, се посочва в съобщение на уебсайта на "Инвестбанк".

Придобиването е факт след получаване на нужните одобрения от компетентните регулаторни органи. Продажбата на акциите е регистрирана по-рано днес (12-ти юли) в „Централен депозитар“ АД, информира банката.

Следващият етап от процеса, съгласно стратегията на „Инвестбанк“ АД, е преобразуване на „ТБ Виктория“ ЕАД чрез вливане в новия едноличен собственик. Това ще доведе до повишаване стойността на балансовите активи на „Инвестбанк“ АД.

Банката ще продължи да предлага и разнообразява широката си гама от продукти за физически и юридически лица, в условията на пазарна гъвкавост и внимание към клиента.
ТБ "Виктория" беше временно затворена през 2014-а година заради несъстоятелността на Корпоративна търговска банка, която беше неин собственик, но през декември същата година отвори врати, за разлика от КТБ.

От тогава насам имаше няколко опита за продажба на ТБ "Виктория", като "Инвестбанк" участва във всички подобни процедури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    0 0 Отговор
    Преливане от пълно в празно и се появи нова пералня ВЯТКА автомат