Last news in Fakti

9 Май, 2018 10:21 1 636 4

Турция ще продължи търговията с Иран

  • търговия-
  • турция-
  • иран
Турция ще продължи търговията с Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Турция ще продължи да търгува с Иран в досегашните обеми, като няма да вземе под внимание излизането на САЩ от ядрената сделка с Иран. „Ние, както и досега, ще водим търговия с Иран по всички възможни направления и няма да се отчитаме за това пред никой”, каза министърът на икономиката на Турция Нихат Зейбекчи. В интервю за телевизия CNN Turk.

Иран и „шестицата” (Русия, САЩ, Великобритания, Китай, Франция и Германия) през 2015 г. постигнаха историческо споразумение за урегулиране на дългогодишния проблем с иранското атомно оръжие. Доналд Тръмп, още преди избирането му за президент на САЩ, остро критикуваше споразумението, като го окачествяваше като „най-лошата сделка” и не изключваше сценарий, при който да излезе от него, ако то не бъде „променено”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Персия

    2 3 Отговор
    Стига с тая Турция! Разбира се, че ще търгува с Иран - това са две азиатски държави, при това съседки. Защо ни занимавате с "врели - некипели"?
  • 2 Хасан

    3 6 Отговор
    Турция е азиатска,европейска,балканска,кавказка държава
  • 3 Гост

    9 3 Отговор
    Ами, какво да им кажа на турците, освен - евала! Имат си своите икономически интереси и си ги следват! Отстояват си ги и не им дреме кой и каква оценка ще им даде! Не са като нашите въртиопашки!

    Коментиран от #4

  • 4 Да да

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Отстоявайки си икономическите интереси ,за 2-3 години турция успя да намали МРЗ от 900 лв.на 500 лв! Иначе все си е 1300 лири де,само лирата леко се обезцени!!!Ама може и още! Сега е 38 ст. за лира,да се надяваме лятото да стане 30 ст.за лира!