Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 22:23 2 696 7

Дянков погна лихвите

  • бнб-
  • лихва-
  • банки-
  • симеон дянков
Дянков погна лихвите - 1
Снимка: Труд

Три стъпки ще намалят лихвите по потребителските кредити, обещава вицепремиерът Симеон Дянков в изпълнение на заръката на премиера Борисов, пише в. „Труд”.

Те са: лихвите да зависят от публичните банкови индекси, част от таксите за клиентите да отпаднат, а фирмите за лесни заеми да се регулират по-строго.

Подуправителят на БНБ Румен Симеонов изрази съмнение, че това ще смъкне лихвите, но ще ги направи по-прозрачни. Банкери, пожелали анонимност, определиха идеите като смехотворни.

Готови са трите стъпки, които ще превърнат в реалност заръката на премиера Борисов лихвите по кредитите да паднат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ларго любенов

    1 0 Отговор
    epa vreme be6e
  • 2 DerFicker

    1 0 Отговор
    Наивно е да се смята, че тези стъпки биха довели до намаляване на нивото на лихвите. Банка с нисък пазарен индекс в РБ не съм видял, дори и да съществува има и картелиране, така че конкуренция по отношение предоставянето на кредити няма да се получи. Отпадането на част от таксите означава, че парите ще се прибират по друг начин, ефект клонящ към нула!
  • 3 с кредит

    0 0 Отговор
    банките са голяма мафия!
  • 4 тургин

    0 0 Отговор
    Ето виждаме как банките управляват всичко, те просто се надсмиват над нас, време е да ги съсипем, да си изтеглим всички влогове в кеш и до няколко месеца всичко ще е "капут", фалит.
  • 5 все ми е тая

    0 0 Отговор
    Истината е ,че в момента и без никакви лихви да се връщат кредитите,95% от хората пак няма да могат да ги върнат.Назнам някой насила да са го накарали да тегли.
  • 6 недоволен

    0 0 Отговор
    Имам кредит към Raiffeisen bank от 28000лв. вноската ми е 410лв. досега съм внесъл за 15 месеца 6100лв , а главницата ми е намаляла само със 2100лв приблизително ,а за банката е 4000лв лихва. Направете си сметка защо няма фалирала банка в България.
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Интересно защо се притеснявате когато някой иска публично да нозове с епитет банките та те разпраха хората финансово ги умъртвиха я погледнете европейските банки как толерантно се отнасят с клиентите си а тука ааа а тука дават ти такъв лихвен процент на кредита, че като завръщаш само за тях да работиш нито на персонал да пащаш ако ти е фирмен кредита, или ако ти е ипотечен нагърбваш всичките финанси на семейството и пак не стигат е то как да стигат като е нечовешки процента в европа е 3% а тук тръгва от 8- 12 % и нагоре това му се казва убиване на хората и имотно и психически.