17 Февруари, 2012 15:22 12 642 13

Къде търсят работа хората?

  • probook-
  • работа-
  • посещения-
  • gemius

През последните години начинът на търсене на работа претърпя коренна промяна. Промяната беше толкова голяма, че днес купуването на сутрешен вестник и ограждането на подходящата позиция с химикал, за мнозина е отживелица. Вестникът беше заменен от интернет. Възможностите, които дава виртуалната мрежа безспорно са много повече. Кариерните сайтове вече не само публикуват обяви, в които се посочва единствено длъжността, основните изисквания към кандидата и координати за връзка. Те са мястото, в което търсещия работа може бързо да получи информация за компаниите, набиращи персонал, да намери по-подходяща и по-добре платена позиция, да намери своята работна среда, в която ще се чувства най-добре и ще е най-продуктивен.

В България най-популярните сайтове са търсене на работа са jobs.bg, jobtiger.bg, zaplata.bg, rabota.bg, buljobs и други. През януари 2012 г. в класацията се вмъква и професионалната мрежа probook.bg. Интересното при нея е, че публикуваните обяви се появяват и в група партньорски сайтове – zaplata.bg, rabota.bg, buljobs, JobTiger.bg и Karieri. Броят на уникалните посетители на групата е 404 940, по данни на Gemius. За разглеждания период уникалните посетители на jobs.bg са 604 890.

Данните предоставени от Gemius показват, че 67% от посетители на jobs.bg са търсили своето по-добро работно място в probook.bg. През януари в probook.bg има 120 000 уникални посетители, които са търсили работна позиция в партньорската група, но не са търсили работа в jobs.bg. Данните, предоставени от Gemius, показват, че хората търсят работа в различни сайтове.

Уникални посещения

        * probook.bg, zaplata.bg, rabota.bg, buljobs, JobTiger.bg и Karieri

Източник: Gemius

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек

    12 0 Отговор
    Къде търсят работа хората?
    .........................................................................................

    Хората търсят работа извън нещото наречено "България".
  • 2 оцеола

    6 0 Отговор
    А къде хората не търсят работа?

    - Хората не търсят работа в тия фирми, които непрекъснато пускат обяви ,че търсят хора.
    Хау!
  • 3 Радо

    8 0 Отговор
    От една година съм без работа и всеки ден преглеждам обявите за работа както в jobs и zaplata има само едни същи фирми които предлагат една съща позиция всеки месец. Това показва че най некоректните работодатели пускат обяви в тези два сайта!
  • 4 Иракли Иракли

    5 0 Отговор
    Ние по възрастните може да се примирим,но след вчерашното
    съобщение от 16.02.2012 г.,че нови 50.000 човешки същества
    остават без работа.....е това ме кара реално да се притеснявам за
    поколенията след НАС!
  • 5 asdddasd

    2 0 Отговор
    hahahaha da we....
    kato napi6a rabota v oblast targovishte edna obqva nqma...

    Коментиран от #10

  • 6 Майкал Давидов

    3 1 Отговор
    Правилно,че хората търсят работа извън България.Нали Бойко Борисов каза,че има изход от кризата-Терминал 1 и 2 на летище София.Хахаахахаха.
  • 7 Катя Цветкова

    3 0 Отговор
    Звучи като самореклама от гл.редактор на Резон Медия.Истината е,че безработицата е глобална и всичко опира до шанс/късмет.Положителното/различното/на probook според мен етова,че създава една социална мрежа между кандидати/специалисти/и работодатели.Предполагам,че са открили и доста работни места за млади специалисти в т.н.Резон Медия.
    Аз мисля,че са лоялни и прозрачни/открити/ в предлагането и решаването на проблемите.Когато си намеря работа чрез probook,
    ще им благодаря.
  • 8 госта

    4 1 Отговор
    двата сайта джобс и заплата са пълна пародия ако чакате чрез тях да си намерите работа значи дълго време ще сте безработни!!!
  • 9 PlimP

    2 0 Отговор
    хахаха, леко със заетостта, поредният сайт за надежди и разочарования, а как ли си търсят работа, хората които нямат пари за РС в къщи и за интернет, сигурно си хапят лактите, аман от и-мейли, препоръки за пост продавач/ка, мот. писма за пост чистач и подобни безперспективни длъжност, само искат и нищо не дават, да съм бил знаел 2-а езика перфектно, шофьор и т.н., супермен или гъръл, един човек ако знае примерно 2-а езика перфектно в БГ ли ще седи?, да им работи за смешните и прехвалени 1000лв. примерно(в изключително редки случаи, масово 700,800), ако са 1000 все едно работиш за 500 през 2005-та, щото тогава газта беше 70ст., хлябът 50/60ст. и прочие, но с малката разлика, че тогава никак трудно не беше да си намериш заетост за 500лв. заплата, а сега в момента има фирми из джобс.бг, които с цялата си наглост пишат в обявата си 300лв., което си е подигравка, после що народът бил изчаткал, ми какъв друг да е, то всеки държи до едно време после започва мъката
  • 10 мартин акакка

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "asdddasd":

    @5 аххахахах разсмя ме смятааааай
  • 11 ГАСТАРБАЙТЕР

    3 0 Отговор
    АБЕ КАКВА РАБОТА В ТАЗИ ПРОБИТА ДЪРЖАВА БЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ? ДА РАБОТЯ ЗА НЯКОЙ ЗА 300 - 400 е. ТАВАН И ДА МИ ИЗПИВА МОЗЪКА ! НЕ СТИГА ЧЕ ТРУДЕЩИЯ СЕ ЧОВЕК НЕ Е ЗАЩИТЕН ПО НИКАКЪВ НАЧИН АМИ И Е ЕКСПЛОАТИРАН И ИЗПОЛЗВАН НАЙ-ГРОЗНО ! НЕМА ТАКАВА БЕДНА И СМОТАНА ДЪРЖАВА ПЪЛНА С КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ . СКОРО И ПАРИ ЗА ПЕНСИИ НЯМА ДА ИМА ДАЖЕ МОГА ДА СЕ ОБЗАЛОЖА ЧЕ ТОВА КОЕТО СЛЕДВА Е МНООООГО ЛОШО . ХОРА МАХАЙТЕ СЕ ПО БЪРЗО АКО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ДОСТОЙНО . ТИЯ ТУКА СЕ СЪСТЕЗАВАТ КОЙ ПО-МАЛКО ДА ПЛАТИ И КОЙ КАК ДА ТЕ ПРЕ.БЕ !!! САМО РЕВАТ И КРАДАТ .АЗ РАБОТЯ ЗА СЕБЕ СИ И МЕ БОЛИ МАЛКИЯ ЗА ТРУДОВИЯ ПАЗАР В БГ . ТУКА ЗА ДА СЕ ХВАНЕШ НА РАБОТА ЗА ЗАПЛАТА ЗНАЧИ СИ СЕ ПРЕЖАЛИЛ И СИ СЕ ПРИМИРИЛ ЧЕ ЩЕ ТЕ ПРЕЦАКВАТ УНИЖАВАТ И ИЗПОЛЗВАТ КАТО ДОБИЧЕ !!!!!! ПРЕДИ ТАЗИ ДЪРЖАВА БЕШЕ ОТИШЛА НА ДЪНОТО НА БЛАТОТО А СЕГА ВЕЧЕ СЕ ЗАРАВЯ В ТИНЯТА . ВИЖТЕ ГЪРЦИТЕ - НАЛИ СА ФАЛИРАЛИ ? Е ... МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 700е. ?????? ТУКА МАЛКО ХОРА ПОЛУЧАВАТ ТАКИВА ЗАПЛАТИ А ЗА ПЕНСИИ НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРИМЕ ( минималната пенсия в БГ е ... 60е. ?! ) В БЪЛГАРИЯ БИЛО ЕВТИНО - ТОВА Е САМО ЕДИН МИТ . ХОРА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ЛЪЖАТ ВИ КРАДАТ ТРУДА ВИ И ВИ ОБЕЩАВАТ ЕДНО - НА 100 % ЩЕ ЖИВЕЕТЕ КАТО КЛОШАРИ ОСОБЕННО КОГАТО СЕ ПЕНСИОНИРАТЕ ( не че преди това ще сте по-добре !!! ) СПАСЯВАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА МЯСТО АКО НЕ ИСКАТЕ ЕДИН ДЕН ГОРЧИВО ДА СЪЖАЛЯВАТЕ . ТУК БЪДЕЩЕТО Е УМРЯЛО МНОГО ОТДАВНА ...
  • 12 Работа насам няма, работа натам...

    1 0 Отговор
    До 11. Прав си като цяло, но извън Бг да си търсиш работа вече не е същото както беше. До скоро бях в чужбина и мога да ти кажа, че за нищо те нямат, защото си чужденец, което означава, че си 2-ра ръка. Колкото до Гърция, да така е и все още са по-добре от нас, но като гледам развоя на събитията, незнам на какво се надяват. То не бяха при тях 14-15-ти заплати, оплаквания от 5 часовия работен ден, всякакви надбавки, бонуси и премий, за каквито се сетиш. За щяло и нещяло са на площада, което е добре, че си търсят правата за разлика от нас, но те са вскяка вечер по кръчмите и къде другаде го има това, като трошенето на чинии и чаши да се приема за даденост без да се плаща!? Надутият балон се спука и това поне моето мнение.
  • 13 Night Rider

    0 1 Отговор
    До 12:
    И ти си прав, гърците колкото и да стачкуват, от тях нищо не зависи вече, в България всеки се чудеше защо нищо не става като се стачкува, ами ето, вижте и гърците сега, трошат, чупят, палят, но няма, от обикновенния стачкуващ грък полза няма, само тия горе решават, навсякъде е така... :)