Last news in Fakti

22 Февруари, 2012 13:44 1 030 1

ЕК спира 495 млн. евро за Унгария

  • жозе мануел барозу-
  • ес-
  • ек-
  • унгария

Европейската комисия (ЕК) днес предложи спирането на 495 184 000 евро от Кохезионния фонд за Унгария, съобщиха от Брюксел.

Мярката трябва да влезе в сила от 01.01.2013 г.

Сумата се равнява на 0.5% от БВП на страната и 29% от предвидените за нея суми от Кохезионния фонд за годината.

Тази безпрецедентна стъпка следва от няколкократните предупреждения, отправяни от ЕК към Унгария, за вземане на мерки спрямо прекомерния бюджетен дефицит и липсата на адекватни последващи действия.

Миналия месец еврокомисарят по икономическите и паричните въпроси и еврото Оли Рен заяви, че Унгария е единствената страна от ЕС в списъка за прекомерен дефицит. Тогава той предупреди, че част от средствата за регионално сближаване могат да бъдат замразени, ако властите в Будапеща не се справят с проблема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европа

    0 0 Отговор
    ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕС :-))

    тук еврократите са над господ,
    евро-законите дават повече власт на еврократите от колкото ХИТЛЕР Е ИМАЛ в европа !