30 Август, 2018 20:51 3 974 12

Най-посещаваните от туристи държави

  • туризъм-
  • държави-
  • посещение
Най-посещаваните от туристи държави - 1
Снимка: Shutterstock

Лидер в класацията на най-посещаваните от туристи държави е Франция, следвана от Испания и САЩ. Това се посочва в годишния доклад на Световната туристическа организация към ООН (UNWTO). Общо 1.3 млрд. души е достигнал броят на туристите през 2017 г. Това е със 7% повече в сравнение с година по-рано. Сумата, която са изхарчили, е 1.6 трлн. USD. Така туризмът остава третият най-голям сектор от световния експорт. На годишна база през 2017-а е бил най-силният ръст на туристическия поток от 2010-а насам. Най-много гости са приели европейските и африканските държави. Броят на туристите на тези два континента за година е нараснал съответно с 8% и 9%.

Най-посещавани са били Франция, Испания и САЩ, но разглеждайки данните по ръст на приходите, то най-голям такъв са имали Щатите. Там пътешествениците са оставили рекордните 210.7 млрд. USD. Испания е на второ място със 68 млрд. USD, а трета остава Франция – 60.7 млрд. USD.

По отношение на най-щедрите туристи, то това са китайците. Те са изхарчили за една година 258 млрд. USD.

ТОП 10 на най-посещаваните от туристи държави

държава
1 Франция
2 Испания
3 САЩ
4 Китай
5 Италия
6 Мексико
7 Великобритания
8 Турция
9 Германия
10 Тайланд


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Месут

    8 16 Отговор
    Турция е на 8 място! Браво, ВЕЛИКА ТУРЦИЯ!

    Коментиран от #2

  • 2 "велика" пуйка

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Месут":

    Не е по-велика от Мексико, компренде пендехо !
  • 3 Бесен Язовец

    14 8 Отговор
    А къде е великата Русландия, никой не ще там да оди, а проклетата Хамерика, на пук на всички троло-каскети, на почетното трето място, ти да видиш ! Сащисаните само от туризъм са препечелили цели 210 милиарда, а рашкалиите и да са спукат не мож изкарат такива пари !

    Коментиран от #4

  • 4 &&&&&&&&&&

    6 11 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Русия няма плажове и лятен отдих както страните от класацията. Имат Сочи и Крим и това е...Реално ако се махнат "летните туристи"-разбирай тъпи татуирани батки със сополиви малолетни пачи от класацията едва ли САЩ ще са в тази класация.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бесен Язовец

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "&&&&&&&&&&":

    А бе каскет, какви плажове те гонят теб в Америка, плажен туризъм в Сащ ?? Не, не съм чувал ! Само да те светна, лъвския туристически пай в САЩ го гушкат многобройните национални паркове, които се намират предимно в планински и гористи райони ! Много са популярни сред туристите и такива градове като Ню Йорк, Хюстън, Лос Анджелис ( Холивуд ) Сан Франциско и разбира се Лас Вегас, но никой не ходи в тези градове на плаж ! Единствено Хаваите са по така популярни сред плажните туристи и то не заради да си пекат дупеата, както тойти хора в Крим и Сочи, а заради огромните океански вълни и сърфинга и заради многобройните вулкани ! Аре у лево, каскет с каскет такъв !
  • 7 Някой

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "&&&&&&&&&&":

    Само татуирани батки виждаш, то ако имаше толкова че да изхарчат толкова милиардииии... Сигурно си някъв хърбав скелет с виснал корем и комплекси. Аз освен татуиран и батка съм и магистър инжинер и си работя по специалността и ако ти скръцна със зъби ще побегнеш към Сочи. Аман от тъпи комплексирани недоразумения коментиращи под всяка статия.

    Коментиран от #11, #12

  • 8 объркан

    5 2 Отговор
    сз си мислих че Тайланд е на 1 во място а то къде била... но за най посещаем град съм сигурен че е Банкок

    Коментиран от #9

  • 9 турист

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "объркан":

    Hong Kong
  • 10 Такааа

    3 1 Отговор
    Господин "Някой ИнжИнер", ако наистина си инж. би трябвало да знаеш как се пише така лелееното от теб и достолепно звание
  • 11 Дарон

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Кво се правии тука на отворен то само балтийската флота е достатъчна за да се справи с всички непослушни на балканите
  • 12 Овчар

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Батка, значи магистратура казваш, май си наблегнал повече на татуировките и скърцането със зъби отколкото на правописа.