Last news in Fakti

9 Март, 2012 07:02 927 1

Трайков в „Горубсо – Мадан“ и Кърджали

  • миет-
  • трайчо трайков-
  • гобурсо - мадан-
  • язовири
Трайков в „Горубсо – Мадан“ и Кърджали - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще бъде в Мадан, за да се срещне с концесионера и протестиращите в мини „Горубсо – Мадан“. Срещата ще се проведе от 9.30 часа в сградата на общинската администрация в Мадан, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

„Горубсо-Мадан“ дължи 7.5 млн. лв. за осигуровки и 1.2 милиона за неплатен данък общ доход от 2009 г. досега, както и над 1 млн. лв. за заплати. Именно заради неизплащаните с месеци заплати, миньорите от Мадан протестират и от 2 март рудниците не работят.

По-късно през деня министър Трайков ще направи инспекция на три язовира в област Кърджали. В 11.30 часа министърът ще посети язовир Кърджали и след това язовирите Даскалово 1 и Пчеларово 2. Ще бъде проверено изпълнението на предписаните от експерти на „Язовири и каскади“ мерки за обезопасяване на водоемите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимна

    0 0 Отговор
    Спирането на тока в мините се повтаря всеки месец. Хората остават в мините, защото не предупредени. Представете си какво се случва с тях на 300-400 м. под земята без ток с часове. Другите работници от автобаза, въжени линии, готвачи и други са още по зле със заплатите. При тях забавянето е още по-голямо. За някои от тях дори нямаше допреди месец храна. Купоните им се връщаха, защото столовата е далече. От няколко месеца след многократни молби им се доставяше суха храна хляб и парче колбас "Кучешка радост". Г-н Захариев дължи пари и на доставчиците на храна, горива и други. Почти всеки месец се принудиха да спират снабдяването с хранителни стоки и горива фирмите доставчици. ЕВН и сега е спрял тока, заради неизплащане в срок на остатъка от сумата. До кога така ще я кара? Сега г-н Трайков иска да се изплатят заплатите, а не се говори за прекратяване на договора с г-н Захариев. Няма да се съгласят хората да работят повече за него. ПРИЧИНАТА - Винаги се нарушава обещанието на концесионера. Залъгва хората за някой месец и после пак същата. Така е от години. Да не говорим за заплахите отправени към работниците. Напускат 50-60 човека и спира да им изплаща заплати, обезщения и осигуровки, за да се стресне останалите да не напускат. Това е такава голяма пирамида. Да от малък град сме, но не сме глупави. Родителите ни ни изучиха и очакват от нас да работим и да се развивам в полза на този град. За жалост още ни издържат. Вече и ние имаме деца и ще се борим - за родителите си, за децата си и за самите нас.