Last news in Fakti

13 Март, 2012 19:06 966 1

Отнемат концесията на „Горубсо-Мадан”

  • „горубсо-мадан”-
  • трайчо трайков
Отнемат концесията на „Горубсо-Мадан” - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) предприема действия по отнемане на концесията на ‚Горубсо-Мадан“, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Според концесионния договор при системно нарушаване на условията за осъществяване на концесията и системно нарушаване на условията по договора, концедентът има право да прекрати концесионния договор  с едномесечно писмено предизвестие.

От Главна инспекция по труда са констатирали по надлежния ред системно нарушаване на условията по изпълнение на концесионния договор, което не е отстранено в указания срок. Поради това МИЕТ предприема действия по отнемане на концесията на „Горубсо-Мадан“ за добив от находищата „Крушев дол“ и „Петровица“.

Във връзка с предприетите действия министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков коментира в катар следното:

„Дори когато един човек няма пари, може да запази думата си. Очевидно собственикът не умее да води коректен диалог. Не получихме нито график за заплатите, нито бяха платени частично в понеделник. Държавата ще търси друг изход за мината и тръгваме към отнемане на концесията. В тази индустрия се печели добре не само когато се експлоатират подземни богатства и труда на хората, а и когато има добър мениджмънт.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aha

    1 0 Отговор
    ''skapi'' 6efe napuskam :D kazval sam i pak 6te kaja ot nazna4eni biznesmeni ot partiqta ka4estveni biznesmeni ne se polu4avat,samo dalaverdjii!