9 Март, 2012 12:50 790 2

И хлябът поскъпва

  • хляб-
  • цена-
  • зърно

Хлябът поскъпва заради повишението в цените на суровините и горивата.

Скокът ще бъде с не повече от 10% и ще го усетим в следващите няколко месеца, прогнозира бТВ.

Само за няколко седмици цената на брашното, която е 60 на сто от себестойността на продукта, се е качила с 10%, обясниха производителите.

Чувствителното поскъпване на горивата също се калкулира в новите сметки на бизнеса.

Консумацията на хлебни изделия обаче е спаднала драстично и затова рязък скок в цената не се очаква.

„Мисля, че ще можем да си го позволим, няма да бъде драстично, просто трябва да се оберат тези маржове, тъй като никой не може да работи на загуба до безкрайност,” каза председателят на Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари Николай Тапаров.

По думите му с колко точно ще се качи цената, решава всеки производител, тъй като останалите разходи били различни за отделните фирми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 болиме к..о

    0 0 Отговор
    Ще ям пасти.
  • 2 диди

    0 0 Отговор
    Тази ли е причината да не дава заплати на персонала си - не са получили заплати за м.декември,а иначе е председател на Браншова камара- ГОЛЯМ ЦИРК