12 Октомври, 2018 11:41 1 915 2

Община Пловдив си иска летището

  • пловдив-
  • летище-
  • концесия

Най-добрият стопанин

Община Пловдив си иска летището - 1
Снимка: Shutterstock

„Препотвърдихме с писмо до Министерството на транспорта, че искаме да вземе Летище Пловдив. Но не съм се виждал с новия министър. Ще изчакаме той да влезе в работата”, каза кметът Иван Тотев по повод казуса с пловдивския аеропорт. Той допълни, че след приключване на процедурата има срокове за обжалване и от градската администрация ще ги изчакат. „Категорично искаме летището. Смятаме, че ние ще бъдем най-добрия му стопанин”, каза кметът.

На своето заседание правителството взе решение да прекрати процедурата по концесията на Летище „Пловдив”, припомня trafficnews.bg. В решението е записано, че ще бъде направен нов конкурс, който да отговаря на новия Закон за концесиите, както и европейските директиви.

В същото време обединението между ПИМК и ТИЗ, които бяха класирани на второ място заяви, че ще си търсят правата с всички възможни законови възможности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    3 0 Отговор
    Да намираме ли отговора на въпроса "кой отстрани китайците?" ..
  • 2 1944

    1 1 Отговор
    ще го кръстят гранд хотел с летище "империал", шест звезди. апропо, летището не е на територията на община пловдив, така че гербавия крадец малко да се спре. ама крадлив комунист спира ли?