12 Март, 2012 20:13 977 0

Трайков: Плащат заплатите или отнемаме концесията

  • трайков-
  • заплати-
  • горубсо мадан
Трайков: Плащат заплатите или отнемаме концесията - 1
Снимка: БГНЕС

Започнало е изплащане на заплатите на работниците в ОЦК Кърджали и утре ще продължат разплащанията към „Горубсо Мадан“. Но обещанието, което прозвуча публично, беше друго и за мен като министър това подставя под съмнение сериозността на казаните думи от ръководството на мините в Мадан.

Това се казва в разпространен от пресцентъра на МИЕТ коментар на министър Трайков.

Имам уверение след днешната ни проверка, че утре в 10.00 часа ще имам точен график за разплащанията. Нямам намерение да позволя държавата да бъде залъгвана. И ако се окаже, че срещаме некоректност, никой после да не се сърди, че ще срещне адекватно отношение от моя страна. Очаквам спазване на договорката и за пълно издължаване на средствата към работниците в 14-дневен срок или ще започнем действия по отнемането на концесията. Процесът на отнемане на концесията и провеждането на нов конкурс обаче може да  отнеме месеци, през които работниците няма да имат гарантирани доходи. Затова е в интерес на всички да не се пропуска шансът за решаване на въпроса.

Министър Трайков е на посещение в Кувейт за участие в Международния енергиен форум. Във вторник той ще се присъедини към правителствената делегация в Доха, Катар, водена от министър-председателя Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА