7 Декември, 2018 23:02 8 295 16

Япония удря китайски гиганти

  • huawei-
  • компания-
  • япония

Страната може да спре поръчките от Huawei и ZTE

Япония удря китайски гиганти - 1
Снимка: БТА/AP

Япония планира да забрани държавните покупки на оборудване от китайските гиганти Huawei и ZTE, съобщи Kyoto.

През тази седмица в Канада беше арестуван финансовия директор на Huawei Мън Ванджоу. САЩ обвиняват китайските компании в нарушение на санкциите срещу Иран.

Има опасения и че устройствата на компанията могат да бъдат използвани за шпионаж. Очаква се правилата за държавни поръчки в Япония да бъдат преразгледани още в понеделник.

Китайските компании доставят оборудване за някои от най-големите японски технологични компании. Очаква се обсъждане на промените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    126 11 Отговор
    Само апъл имат право да шпионират, щото е демократично, хуманно и свободно.

    Коментиран от #10

  • 2 Иванов

    16 18 Отговор
    Чайниците са забравили, че самураите са човекоядци. Ще си го припомнят. Хмм!
  • 3 Инкогнито

    46 10 Отговор
    Имах си аз облъчените амерски слуги да изпуснат момента да се сложат пред господарите си! Какво може да очакваш от хора които отглеждат кучета в буркани.

    Коментиран от #4

  • 4 японец

    17 19 Отговор

    До коментар #3 от "Инкогнито":

    Та не ни даде Господ да сме и ние като тези слуги Японците тия слуги са бая по добре от нас 'свободните'

    Коментиран от #14

  • 5 onq s konq

    7 28 Отговор
    Има една МНОГО УПОРИТА ПОРОДА хора,които непрекъснато обясняват как светът вече е "многополюсен",като естествено Китай и Русия са короновани и провъзгласени за "новите полюси"от тях със всички почести.Проблемът обаче е ,че ДОБРАТА СТАРА АМЕРИКА отказва да го разбере това и си кара по "еднополюсния метод",т.е. глобява без да се замисли КАТО ЗЪЛ КАТАДЖИЯ икономиките на другите Полюси!Всъщност няма лошо всяка дължава да си се мисли за полюс и че си е "самодостатъчна"но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА ПРЕДИ ВСИЧКО СЪС АМЕРИКА.Защото иначе...ЛОШО:)

    Коментиран от #6, #9

  • 6 no name no face no number

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Скоро ще се наглоби твоята америка. За сега се движи в правилната посока дано не се спира само така.

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    10 15 Отговор

    До коментар #6 от "no name no face no number":

    Като чуя/или прочета/ думата "ЩЕ" ,при нова употребена във "заплашително наклонение"...и моментално разбирам за какво става дума:)ЩЕ изстреля Ким ракетите си към Щатите,ЩЕ запечата Русия небето над Сирия,Ще забият отново руснаците знамето над Райхстага,ЩЕ играят братушките казачок пред Белия дом,а бирата в Америка ще се продава с рубли,ЩЕ дойдат всички емигранти от чужбина и с мега-митинг и протест ще "изметат" Правителството,ЩЕ влезе Слави в Парламента със новата си Партия и ще им даде да се разберат на "лошите" и т.н. и т.н....Когато обаче НИЩО ОТ ПРЕДВИДЕНОТО НЕ СЕ СЛУЧИ,...НАСТАВА ТИШИНА...ама не обикновена,а "мъртва"!Досадно ми е да слушам подобни екземпляри,ясни ми до болка.А че ти си си внушил че си Пророк Илия-няма лошо,нали за Демокрация гласувахме на 10. Ноември?:)
  • 8 Jojo

    25 4 Отговор
    света трябва да направи бойкот не само на всички американски стоки но и на всички, които са американска собственост
  • 9 Фен

    23 6 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Бе ти след като си спиш с коня, що не пробваш и с крава, по ковбойско е некси.....
  • 10 1944

    2 14 Отговор

    До коментар #1 от "Димитър":

    и яндекс.телефон тоже. щели да ги раздават директно на шпионираните. колосалната цифра от 5000 броя. ама първо щели да ъпгрейдват елбрус, че можел само десет номера едновременно да подслушва. а за теб да поръчаме йотафон? или си имаш нокия 3310?

    Коментиран от #12

  • 11 име

    8 1 Отговор
    пазарна икономика в чист вид.
  • 12 любопитен

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "1944":

    Що бе, кво и е на 3310?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "японец":

    Първо, ние не сме свободни. Второ, японците са добре поради съвсем друга причина. Нарича се манталитет, възпитание. Трето, Бог дава, но в кошара не вкарва. С други думи, че ние сме тъпи и мързеливи никой не ни е виновен.
    И, те така...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 доволен съм от китайците

    3 2 Отговор
    Оня ден си купих Huawei 3GB,8 ядрен процесор,32GB памет,двойна 18 мега пикселова камера,5.6 инчов екран ,голяма батерия и хубав дизайн,с три години гаранция и всичко това за 240лв.Сега не знам айфона от 1800лв. колко е по-добър но мен тоя телефон ме устройва перфектно и дори надминава очакванията ми и то за супер достъпна цена.Дори и да му се прецака нещо го хвърляш и си взимаш нов.А айфона трябва да го пазиш като очите си за тия пари и наистина не разбирам с какво толкова може да е по-добър.