Last news in Fakti

27 Март, 2012 12:04 812 0

Изтича срокът за връзката на касовите апарати с НАП

  • нап-
  • касови апарати

Дружествата, които през 2011 година не са извършвали дейност, подават декларация за облагане с корпоративни данъци през тази година, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП).

Формулярът съдържа единствено демографските данни на задълженото лице и част, в която се декларира, че за данъчния период не е извършвана дейност и не дължи данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане. Декларацията за облагане с корпоративни данъци за данъчната 2011 година се подава до 2 април 2012 година.

В този срок трябва да бъде платен и дължимия корпоративен данък от дружествата, които са осъществявали дейност. За фирмите, които подадат своите документи по електронен път е предвидена отстъпка в размер на 1% от дължимия данък, но не повече от 1000 лева. До момента в НАП са подадени повече корпоративни декларации по интернет, отколкото на хартия. От получените 170 000 формуляра 92 000 са подадени по електронен път.

В оставащите до края на седмицата 3 работни дни всеки търговец, който има фискално устройство, трябва да го свърже със сървърите на НАП. Същият е и срокът, в който бензиностанциите и газ станциите трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си. До момента малко над 240 000 търговци вече са изпълнили изискването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА