19 Декември, 2018 23:25 2 014 5

"Булгартрансгаз" и ЕСО остават под шапката на БЕХ

  • бех-
  • газ-
  • глоба-
  • ек

Нашите два оператора са сертифицирани по правилата на ЕС, посочи енергийният министър

"Булгартрансгаз" и ЕСО остават под шапката на БЕХ - 1

Двете преносни дружества – "Булгартрансгаз" и Електроенергийният системен оператор, ще останат под шапката на Българския енергиен холдинг. Това стана ясно от думите на енергийния министър Теменужка Петкова, която коментира казаното вчера от еврокомисаря за конкуренцията Маргрете Вестагер, че е важно дейностите по доставка и пренос да бъдат разделени.

"Нашите два оператора са сертифицирани по правилата на ЕС, тоест няма проблем от правна гледна точка и от гледна точка на европейското законодателство. Това, което Европейската комисия настояваше да се направи, е не защото е нарушено европейското законодателство със ситуирането на нашите два оператора, а защото Комисията смята, че е налице риск, това е мнение на Комисията, по отношение на достъпа на трети страни до тази инфраструктура и други съмнения, които са съмнения на Комисията", посочи Теменужка Петкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    3 0 Отговор
    Много църна тая.
  • 2 Далавера

    4 0 Отговор
    Теменуго, за друго иде реч!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Усмивката

    3 1 Отговор
    И сега ,Теменужка нушка ,като ми говори на марсиански ,смята че не я разбираме.Защо еврокомисарят Маргрете Вестагер ,говори на английски,макър да не го зная,и разбирам какви са изискванията.А Теменужка нужка ем на новобългарски ,и пак не ставя ясно,притеснява ли я доклада и наказателните санкции или не я притеснява осъдителните мерки наложени на България
  • 5 Теменужка нужника

    0 0 Отговор
    Това, отговор на министър ли е, или на местния бакалин?
    Ало! Министершо, Петкова , опичай си пипето, и отговори на хората
    77 милиона баталяса и им дължиш, техните пари?
    Ако не можеш, подай си оставката ,далаверата с Гина, не мина,
    но твоята оставка , днес ще мине.
    От нагла, по нагла!