Last news in Fakti

28 Март, 2012 17:25 1 094 1

Наливаме още 1,8 млн. лв. в Бургас-Александруполис

  • бургас-александруполис-
  • петрол

Държавата ще придобие нови 18 000 акции от проектна компания за нефтопровода „Бургас-Александруполис". Това решиха днес на заседанието министрите.

Министерският съвет предоставя 1,8 млн. лева от републиканския бюджет за придобиване на акции във връзка с увеличаването на капитала на проектната компания за нефтопровода „Бургас-Александруполис".

Целта е да се покрият разходи по проекта, преди България окончателно да оттегли участието си от него. В съобщението за решението на Министерския съвет обаче не се уточнява какви точно са тези разходи.

„Увеличението на капитала е чрез емитиране 18 000 нови акции. Емисията акции ще бъде придобита чрез бюджета на министерството на финансите. Със средствата от увеличението проектната компания ще изпълнява своите ангажименти през 2012 г. като акционер в международната компания „Транс Балкан Пайп Лайн Б.В.", регистрирана в Амстердам.

Компанията е създадена по силата на междуправителствено споразумение за сътрудничество в строителството на експлоатацията на петропроловода „Бургас-Александруполис" между Русия, България и Гърция.

Част от средствата ще послужат за изпълнение на процедурата по закриване на клона на компанията в Бургас, което кореспондира с изразеното намерение на България за излизане от проекта, припомня в. „Сега“.

До този момент по нежелания проект са разплатени над 9.5 млн. евро:

2008 - 1.421 млн. евро

2009 - 4.876 млн. евро

2010 - 1.323 млн. евро

2011 - 171,5 хиляди евро


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕЛЯН

    0 0 Отговор
    само така бойко само така шефче наливаи още строи магистрали и зали но аз нямам работа и съм гладен но какво ти пука на теб че моита котка не лови мишки НАЛИ ТВОЙТА ЛОВИ !!!