Last news in Fakti

10 Април, 2012 20:06 1 014 1

Лиляна Павлова: Няма пари за изчезналите от бурите плажове

  • плаж-
  • буря-
  • лиляна павлова

Държавата няма да дава пари за възстановяване на плажните ивици по Черноморието, каза във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от местни медии.

По думите й в министерството има подадени 40 жалби от концесионери, които в момента се преглеждат.

Павлова уточни, че през месеците май и юни ще бъде направено ново оразмеряване на плажовете. При констатиране на намаляване на територията им, ще бъдат намалени и таксите на концесионерите. Министърът уточни, че огледите ще бъдат извършени от комисии, в които ще влизат представители на „Геозащита“, на кадастъра и на МРРБ.

Павлова допълни, че има много искания и за оправяне на брегоукрепителните съоръжения по Черноморието. Според нея финансиране за това може да се осигури единствено по линия на междуведомствената комисия към Министерския съвет. Павлова припомни, че в момента приоритет е преодоляването на последиците от бедствието в село Бисер и брегоукрепването ще бъде финансирано, ако има пари, уточнява vnews.bg.

През тази година Варна трябва да определи приоритетите си, а през 2013 г. да има интегриран план за възстановяване и развитие на града, каза още Павлова. По думите й пари за реализиране на отделните проекти ще се търсят от оперативните програми през следващия програмен период.

За необходимостта от саниране на сгради в страната министърът посочи, че общините трябва да бъдат партньори в този процес. По думите й на 1 юли ще може да започне реално работата на проджект-мениджърите със сдруженията на собствениците. Този процес може да почне и преди да има проджект-мениджъри, стига сградите да отговарят на изискванията, допълни Павлова.

Според нея живеещите в подходящи сгради могат вече да започват да провеждат общи събрания и да събират подписи, за да се премине после по-лесно към обследване и попълване на формулярите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиквата

    0 0 Отговор
    Много красива, интелегентна и умна министърка! Е, често се вижда, че на официални събирания и брифинги преживя дъвка, като тибетски як, говори, като тираджия и се облича, като кранистка, но такава е политиката на Тиквата, да поставя на най-отговорните ни постове, най- подходящите хора.