Last news in Fakti

21 Април, 2012 10:31 2 716 0

Вредно е да сте честни на работното място

  • работа-
  • емоции-
  • честност-
  • взаимоотношения

Честността е препоръчителна при социални контакти, но да бъдете себе си по време на работа не е добра идея за вашата кариера, показват изследвания. Да разкриете истинския си характер на партньора или приятелите си вероятно ще ви направи по-щастливи, но в офиса това не е начинът да получите повишение.

Учени са изследвали нивата на „неподправено себеизразяване” в 533 доброволци, за да оценят до каква степен те се разкриват пред  хората, с които общуват в обществото.

Резултатите показват, че участниците са по-склонни да „бъдат себе си” с партньорите си, с приятелите и родителите. Но много по-малко показват  истинската си същност пред  колегите си. Тези, които се разкриват пред своите партньори, са по-доволни от живота. Но не се наблюдават същите ползи от неподправеното поведение по време на работа.

„Специалистите по самоусъвършенстване казват, че тайната на щастието е „да бъдеш себе си” или „да изразяваш истинските си чувства”, но това изглежда не е приложимо на работното място”, казва д-р Оливър Робинсън, от университета на Гринуич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА