Last news in Fakti

25 Април, 2012 16:31 2 656 1

Нове Холдинг: Заглавия „Съдят фирми на Васил Божков” са доста далеч от истината

  • нове холдинг-
  • васил божков

Заглавия като „Съдят фирми на Васил Божков” са доста далеч от истината. Това се посочва в съобщение до медиите на "Нове Холдинг".

Съобщението е във връзка с публикации в печатни и електронни медии, свързани с името на Васил Божков.

“УниКредит лизинг” води дело за събирането на дълг от около 6 млн. евро, натрупан от фирми от “Холдинг Пътища” на бизнесмена Васил Божков, пише "24 часа" в статия под заглавие „Съдят фирми на Васил Божков за 6 млн. евро”. Според източниците на вестника са били иззети машини за 2 млн. евро. От лизинговото дружество отказали коментар. От ОББ пък в петък пускали на търг самолет “Чесна”, който е бил на Божков, пише още часовият вестник.

Васил Божков е инвеститор в компании от различни сфери на бизнеса, не само в България, а и в много други държави, се казва в становището на "Нове холдинг". Там се пояснява, че като физическо лице Васил Божков притежава под 1% от акциите на „Холдинг Пътища” АД. В същото време "Нове холдинг", в което Васил Божков е мажоритарен акционер, притежава акционерно участие в ”Холдинг Пътища” АД, но то е под 12% от капитала му. „Холдинг Пътища” АД е публично дружество, в което акционери са много физически и юридически лица, припомнят от "Нове холдинг".

Тези факти, които са публично достояние, категорично доказват, че заглавия като „Съдят фирми на Васил Божков” са доста далеч от истината, твърдят от холдинга.

За самолета "Чесна" в съобщението на "Нове холдинг" се казва, че е собственост на ОББ, а не на Васил Божков от 29. 06. 2011 година. На същата дата е бил проведен търг и купувачът в лицето на ОББ е придобил машината при изцяло заплатена цена от 4 861 338.00 лева.

Васил Божков е бил и е собственик на много автомобили, самолети и други превозни средства. Някои от тях са сменили собственика си, което е напълно нормално. Всеки от новите притежатели има законното право да продава, ремонтира или ползва, както намери за добре, придобитите машини и това по никакъв начин не ги обвързва с името на Васил Божков, се казва още в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марков

    0 0 Отговор
    Васил Божков е инвеститор в компании от различни сфери на бизнеса, не само в България, а и в много други държави, се казва в становището на "Нове холдинг". Милото ли му викат?