30 Април, 2012 00:09 2 598 3

Еврото оскъпи живота с 45%

  • евро-
  • стоки-
  • оскъпяване

От 1999 г., когато беше въведено еврото като официална парична единица, цените на стоките в Испания са се повишили с 45%. Подобен ефект от въвеждането на единната валута се наблюдава и в редица други държави. В Германия цените се увеличиха средно с 15%, въпреки че ако влезете да изпиете едно кафе в сладкарница цената, която трябва да платите, е почти двойна. Във Франция и Италия е отчетено поскъпване от 30%.

„Преминаването към евро в момент на криза в какъвто сме днес е особено сложно и ще струва скъпо на гражданите на държавата, която ще го въведе” е мнението, около което се обединяват икономисти. Изводът е, че ако Германия, Люксембург, Австрия и Холандия са успели донякъде са запазят цените на стоките и услугите близки до тези преди въвеждането на еврото ще им се наложи да плащат висока цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    ами ний ко ша прайм тогава :) бойко опичай си акъла доде е време, ако досега не си го опекал :)
  • 3 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Ха ха ние с по 150 евро заплати единственото което мошем да направим е да продължаваме да крадем и лъжем с подкрепата от правителството.Амин.
  • 4 диан

    0 0 Отговор
    да тънко минахме
    без еврото 90% щеше да се оскъпи
    ма като политик пиша:)