Last news in Fakti

3 Май, 2012 12:53 1 095 0

Lufthansa съкращава 3500 служители

  • съкращения-
  • lufthansa-
  • авиокомпания-
  • германия

Германският национален превозвач Lufthansa обяви преди седмица мерките, които предприема за намаляване на разходите. Една от тях беше съкращаване на персонала. Тогава не обявиха техният размер, но днес стана известно, че ще бъдат освободени 3500 сружитери.

„Да запазим повечето работни места в продължение на дълго време  и да разкрием нови е възможно само в случай, че в момента създадем нова схема на работа на администрацията и направим нужните съкращения”, казва Кристоф Франц, ръководител на концерна.

Двойно по-големи са загубите на Lufthansa за първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата. За периода януари-март 2012г. загубите на компанията са 381 млн. EUR, а оборотът е 6.6 млрд. EUR. За следващата година ръководството на компанията планира да увеличи оборота с 1.5 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА