Last news in Fakti

3 Май, 2012 12:59 765 0

ЧЕЗ инвестира 500 000 лв в подмяна на кабели

  • чез-
  • инвестира-
  • подмяна-
  • кабели

„ЧЕЗ Разпределение България” ще инвестира 500 хил. лева в подмяната на увредени при кражби кабели 20 кV с дължина 35 км към подстанция „Връбница“ в София, съобщиха от компанията. С направената инвестиция ще се осигури безопасността на захранването в общините Връбница, Нови Искър и Обеля.

Работата по проекта започва в началото на май и ще приключи в рамките на един месец. По време на ремонтните дейности няма да има клиенти без електричество, нито смущения в движението на градския транспорт в засегнатите общини. Служителите на ЧЕЗ ще работят в авариен режим на готовност и през почивните дни, за да възстановят в оптимално кратки срокове сигурносттатта на електрозахранването в района.

„След промените в Закона за управление на отпадъците посегателствата над съоръженията намаляха. За да се постигнат желаните резултати обаче, са необходими стриктен контрол от страна на компетентните органи и проява на будно гражданско съзнание“, каза Божидар Гатев, директор “Експлоатация и поддържане” в „ЧЕЗ Разпределение България”.

Средствата за възстановяване на пораженията от кражби и увреждане на кабели се отделят от одобрената инвестиционна програма на ЧЕЗ. За 2011 г. вложените средства за покриване на щети от подобен характер се равнява на 5,7 млн. лева.

В края на април тази година, компанията започна третия последен етап от подмяната на кабели към подстанция „Красно село“, увредени при престъпни посегателства. Инвестицията е на стойност 1,8 млн. лева и в рамките на няколко месеца се предвижда да бъдат подменени 90 км кабели.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА