Last news in Fakti

9 Юни, 2019 15:38 5 831 35

Гонят туристи от плажа в Дюни

  • плаж-
  • дюни

Днес са били разочаровани стотици хора

Концесионер на малкия плаж с дължина около 300 метра южно от луксозната брегова ивица пред двата 5-звездни хотела на курорта Дюни се оказа самият собственик на комплекса, пише "Флагман".

Мъж изпратил снимки на две табели два часа след репортаж на медията, в който показат как без никаква причина от този плаж биват прогонвани всички летовници, желаещи да ползват зоната с чадърите. Те са отпращани да лежат в свободната от чадъри площ между този плаж и започващия същински плаж пред к.к. Дюни.

На табелите ясно е записано, че зоната е охраняема, името на концесионера и изискванията на водно-спасителната служба.

"Гаврата с всички гости на тази плажова ивица продължава до късния следобед – всеки, който приближаваше чадърите, не само червените, но и зелените с шезлонзи, бива отпращан да лежи директно под слънцето по необясними причини", пише читател в писмо до редакцията.

Днес са били разочаровани стотици хора, между които имаше болни, малки деца и чужденци. Всички не разбираха защо не могат да ползват чадърите и шезлонзите, въпреки че имат готовност да си платят каквато и да било цена.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Преброяване на бесните язовци

    146 5 Отговор
    Ходете още на мутроморието, ама да не съм чул да се оплаквате.
  • 3 БукоБаламата

    116 6 Отговор
    Ама кой луд още ходи на нашето море.Ще отида аз пари да им нося а те ще ме гонят.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БКП

    111 12 Отговор
    В Народната Република цялата плажна ивица беше безплатна и достъпна за всички.Такива като този концесионер почиваха в Слънчев Бряг,но до Ловеч.

    Коментиран от #10, #35

  • 6 Гост

    84 4 Отговор
    Е затва сме си в Гърция, цяло лято, дреме ми на ку.а за мутрата
  • 7 Усмивката

    35 3 Отговор
    Така е.Ката главният концесионер на държавата го позволява що да не е така.Българина по традиция е недоволна овса.
  • 8 Въпреки

    38 7 Отговор
    Че имам вила на морето, тази година с жената решихме да се изглезиме с хотелче ... Цените тук не са много по-различни от хотелите в турция и като знаем пословичното гостоприемство и търговски нюх на южните съседи, познайте къде резервирах....

    Коментиран от #11

  • 9 Townboy

    54 6 Отговор
    Ама вие упорито продължавате да ходите на родното море. Няма да се оплаквате щото за същите пари има Турция и Гърция.
  • 10 А БЕ

    49 33 Отговор

    До коментар #5 от "БКП":

    МАЙ НЕ СИ БИЛ РОДЕН ТОГАВА , МОГА ДА ТИ ИЗРЕДЯ НА КОИ МЕСТА НЯМАШЕ ПРАВО ДА СПИРАШ НЕ ДА СТЪПВАШ НА ПЛАЖА ! БКП ВЕЛИЧИЯТА НЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ОБЕЗПОКОЯВАНИ , А СЕГА СА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ, КОИТО ВИ ГОНЯТ ОТ ПЛАЖОВЕТЕ, ЗАЩОТО ТАКА СА СВИКНАЛИ ОТ БКП - СССР РЕЖИМА , И НЯМА КАК ДА ОБВИНЯВАМЕ КАПИТАЛИСТИТЕ, ЗАЩОТО ТАМ КЛИЕНТЪТ Е БОГ !

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Ставри

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "Въпреки":

    Шиван трол
  • 12 Garrincha

    41 0 Отговор
    В държава от, тъй наречения "трети свят" - хората щяха да съберат табелите, чадърите и шезлонгите на "концесионера" и да му ги складират в басейна на хотелчетата !
  • 13 Garrincha

    28 10 Отговор

    До коментар #10 от "А БЕ":

    За внуците си прав, но я ми изброй тези места ( на които, не разбрах - не можеш да спираш или да стъпваш ?!!?!), че ми стана интересно ? и пиши с малки букви !

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Усмивката

    30 3 Отговор

    До коментар #10 от "А БЕ":

    А кой каза че комунистите са изгонени от властта.Това не е ли Бойко Методиев Борисов.Те тия комунисти са като тракийците бе .В един кратък период ...хоп....и ги няма.Безследно иизчезнали..Дайте да ги анатемосваме. Да плашим децата с тях.Бедни ми народа!...я се огледай.И тракийците са тук.И комунистите
  • 15 Усмивката

    40 0 Отговор

    До коментар #13 от "Garrincha":

    Тръгваш по морето надолу от Бургас.Малко преди Атия ,на кръстовището за военоморска база Атия, в ляво има черен път ,стария път.Тръгваш в обратна посока по него ,и на 500 метра плажната ивица е заобградена с ограда и портали на която пише „Строго забранено за вънни лица.Имотът е частна собственост”Има яхти ,градина и....временни дървени постройки за каравани.До самата ивица.Там бе свободен плаж.Тръгваш по нататък по същия път и стигаш до прословутото имение на Доган и кмете на Бургас.Там не е нужно да споменавам че е строго охраняемо.Това е само едно малко което има да видиш.
  • 16 Станислав Ангелов

    8 33 Отговор
    11000 коментара и всичките от анонимни който почиват я в Търция я в Гърция. Айде бре... какво му има на нашето черноморие... не се оплаквам

    Коментиран от #25

  • 17 Да да

    21 8 Отговор

    До коментар #13 от "Garrincha":

    До всички бивши комунистически резиденции беше забранен достъпа за простосмъртни. И не само на морето. Така беше на Боровец,на Пампорово,във Велинград и даже покрай хижите и вилите на червените гадове. На язовирите имаха оградени места,само за баш комуняги.Ако искаш имена,просто прочети кои са били почивните бази на БСП.

    Коментиран от #19

  • 18 дявола

    18 1 Отговор
    Как ще мине някое есенно цунами и всички хотелчета ще станат водолази нямат място на брега
  • 19 Усмивката

    33 0 Отговор

    До коментар #17 от "Да да":

    Така беше и дори до пограничните зони.Но не видите ли че тогава беха единици и ги знаехме по имена .На всеки курорт беха не повече от едно две.Всичко останало бе за народа.А сега тия са превзели почти цялата държава.Но те са пак същите.Просто се възползват от правилата и свободията на уж демокрацията.А за да се възползваш от това се иска две неща .Власт и пари.Преди беше срамно да кажеш че си комунист и с пари.Преди бехме народна,сега само република.Но чия....съдете сами

    Коментиран от #27

  • 20 Боко концесионера

    23 3 Отговор
    Ама вие, какво искате ве, не може всякакви навлеци да се месят с ВИПуити от 5 ***** хотели! Имали пари, имат ама не са ВИПуи, аре марш ! Щом сте гласували за нас няма а мрънкате иначе, ще ходите на почивка на Пунта Мара !
  • 21 ПЕШО

    11 4 Отговор
    Много ясно почтения бизнесмен Люси Стойков не иска някякви мърльовци да му цапат частния плаж .
  • 22 Естествено

    14 0 Отговор
    Нали министрите на Бойко решиха да леят бетон там!
  • 23 Българин

    13 1 Отговор
    АКО ТОВА Е ВЯРНО........ДА ГОНИШ ХОРАТА ОТ ПЛАЖА Е ВЪЗМУТИТЕЛНО.
    ПРИЗОВАВАМЕ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ, ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТОРА И ОБЩИНА ДА СЕ НАМЕСЯТ И ДА СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ НА ТОЗИ ЧОВЕК.
    ПРИЗОВАВАМЕ МЕДИИТЕ ДА НЕ МЪЛЧАТ.
  • 24 Бай вую

    17 2 Отговор
    Трябва всички нормални хора да им направим бойкот за два сезона и да ги видим после ще гонят ли. Лично аз отивам в гърция.много здраве на мутрите
  • 25 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Станислав Ангелов":

    Бегай в Гърция и Турция и ще разбЕреш.
  • 26 Ад за живеене

    16 0 Отговор
    Тая държава вече е ад за живеене, после нека се чудят защо няма да останат млади хора в България....един от малкото останали недокоснати плажове и те и него съсипаха !!
  • 27 Garrincha

    3 5 Отговор

    До коментар #19 от "Усмивката":

    Те, така де ! Нямам слабост към комунизма, но нещата са много по различни !
  • 28 Жоро

    5 6 Отговор
    Точно за Дюни- не разбирам каква е тази олелия. Това не е частен плаж на частно лице, а на курортен комплекс. Как пък всички искат да ползват само шезлонг точно на този плаж? В този комплекс идеята е за ол инклузив- ползваш всичко- от храна, до съоръжения и аниматори. И има опция да се ползва, но е 70лв на ден на човек, точно заради ол-инклузив системата.
    Малко преди него е плажът на смокиня- да ходят там, но не искат уж само шезлонгите и да се слеят с гостите и юруш на басейните, аквапарка и плюскането...
  • 29 мдаа

    9 2 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ОТ "ГЕРБ"!
  • 30 бай Даньо

    2 3 Отговор
    И най-дребния проблем е в състоя ние да накара българина да си мрази страстно държавата. Кипва му гомното на нашия лесно и иксплоадира във гомнян фоерверк като за катализатор се използва амалгама от злоба и завист... Тая експолозия руши всичко в България, боклуци! Не сме народ е казал един поет и е бил прав.
  • 31 Константин 5 Копроним

    5 3 Отговор
    Повечето пишещи с такава стръвна злоба против българския туризъм и изобщо България са пенсионери които не ходят по никакви морета ни български , ни гръцки ни турски ами са български пенсионери които ги върти жлъчката ...
  • 32 Дедо1

    3 0 Отговор
    Лошото е ,че морето и Банско е само бетон,затова деди си оди на вилата в балкана и си пие студена биричка от гераня
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 летовник наивник

    2 0 Отговор
    Що не пратите там дебелият слабоумен старец Бойко Борисов да види какво става в тази умираща и разкапана държава , а не да пъхти и със задника си , като влак в пиар мероприятия за наивници !
  • 35 БСП

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "БКП":

    до 5-БКП, да ти припомня само, че точно там даже имаше ограда която влизаше доста навътре в морето.