Last news in Fakti

18 Юни, 2019 22:31 3 692 10

Модернизират порт "ТЕЦ Езерово" с инвестиция от 89 млн. евро

  • варна-
  • пристанище-
  • порт-
  • "тец варна"-
  • доган-
  • ахмед доган

За 15 юли има сключен договор за първия кораб, който ще товари зърно

Модернизират порт "ТЕЦ Езерово" с инвестиция от 89 млн. евро - 1

До края на юли трябва да стане известно името на инвеститора, който ще бъде привлечен като собственик на 50 процента от дяловете на новосъздаденото дъщерно дружество на "ТЕЦ Варна", което ще бъде оператор на пристанище "ТЕЦ Езерово". Това обяви в Деня на отворените врати в топлоелектрическата централа изпълнителният директор и бивш транспортен министър Данаил Папазов.

Преговорите, които вървят повече от половин година, са в напреднала фаза, а за бъдещия инвеститор се очаква освен да влезе в собственост, да се включи с осигурен транзитен трафик на товари за Западна Европа.

В момента върви усилена подготовка на инфраструктурата на пристанището, което не е работило като търговски порт повече от 4-5 години.

За 15 юли има сключен договор за първия кораб, който ще товари от "Пристанище ТЕЦ Езерово" зърно. Според директора на пристанището капитан далечно плаване Иван Вълчев товарене на зърно би могло да започне и още днес, тъй като става по стара класическа технология - камиони го разтоварват в тави, а те с кранове отиват в хамбара на корабите.

Тук имаме три корабни места - първо и второ са с дълбочина 8.30 метра, а последното е с 11.50, обясни Иван Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    17 3 Отговор
    подлогата на доган

    Коментиран от #10

  • 2 гнида

    6 2 Отговор
    Получих провидение и видях собственика ... Направо в ореол ми се яви .... Но висшите сили не ми дават право да разкрия информацията !
  • 3 Тихо мълком и

    15 2 Отговор
    Турски компании изкупуват и инвестират яко в България. С едничката цел, която я постигат в момента - крах на България и всичко българско. Политиците ни в момента не са Българи, не развиват и не подържат нищо българско ! Въпроса е кога и как .. всички заедно ?!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 А парите?

    6 0 Отговор
    Откъде? От спестяванията за Десет живота?! После холадците боли лоши, не, че искам Шенген!
  • 5 Хаджи хаджи Българин

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тихо мълком и":

    Четох статията днес, тази е поправка! Прав си, брат! Туция инвестира в Бъдещето! Миналото го унищожихме сами! Много просто! Българина тарикат, си мисли, че други ще работят за него, затова си продаде и нивите на турски фирми! Това , което не стана с война 1-2 световна, става с пари!
  • 6 onq s konq

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Тихо мълком и":

    Ти и такива като тебе протестирате че Турция активно инвестира в България и по този начин ни "превзема",а принципно всякакви чужди инвестиции са правят само за да ни експлоатират и изнасят печалбата.Естествено за това е виновен Борисов,следователно-"долу".Ако пък се отчете Спад на инвестициите-пак е виновен Борисов и Правителството,защото не могат да привлекат инвестиции поради "ужасния държавен рекет" упражняван над тях.Ако пък инвеститорите са Българи,това е сигурен знак че са Фирми на Борисов или приближени до него и следва"до кога ще ги търпим тия да ни управляват".Затова и добронамереният ми съвет към "вечно недоволните в живота" е:Протестирайте си "на вола",но НЕ СЕ ВЖИВЯВАЙТЕ МНОГО,защото няма случай някъде по Света ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ да се е съобразило с ЛУМПЕНСКИ ИСКАНИЯ И ЩЕНИЯ!А че ги е натиквало в Какамангата кого за по-кратко,кого за доста по-дълго - примери бол:)

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    млъкни бе инвалид, само глупости пишеш!
    а си инвалид щото нямаш мозък! на кои му липсва нещо дали ръка, крак или мозък е все инвалид, ти си бе капка мозък! вакум е в главата ти
  • 8 Голям Слон

    5 0 Отговор
    Някой от нашите "мили" политици ще го глътне чрез подставено лице. Пък може и лично! Що не? Осъден политик за 30 години в тази държава не видяхме. Страната на неограничените възможности е тук, на Балканите. В Новата земя ядат доматите с колците още, индианците му с европейци.
  • 9 Към автора

    8 0 Отговор
    Пристанището на ТЕЦ Варна никога не е работило като търговско! - То беше пристанище за разтоварването на въглища за въпросният ТЕЦ. Кеят си беше техен и имаше само тази функция да получават въглищата директно. Виж обаче, можете да пишете с охота за това, че това е нагла и подготвена кражба! Бойко Борисов явно се е разбрал с Доган да затворят пристанище Варна Изток където се товари и разтоварва зърно в полза на Доган. На пристанище Варна Запад няма такава възможност, така, че порта на ТЕЦ Варна ще се окаже единственият вариант! Едни хора си разпределят дялове от държавната баница, а ни го представят като инвестиция и едва ли не прогрес! Миналата година Борисов направи така, че държавната НЕК да се откаже от собственият си студен резерв, за да може Доган да получи от него без да работи! - Така Доган получи 27 милиона лева чисти пари без да работи въобще! От ТЕЦ-а условно работи един блок с около 50 служителя и разходите по него за година не надхвърлят 2 милиона. - Разбирате ли за каква кражба на обществени средства става въпрос?
  • 10 бл.134 в Зап. парк

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Слава на Аллах. Булгаристан - гюведия .
    Продава панелка в Запден парк , двустайна , 100 хиляди евро.Съдействие за кредит