Last news in Fakti

20 Юни, 2019 17:07 6 039 15

Анталия би собствения си рекорд

  • турция-
  • анталия-
  • туристи-
  • ръст-
  • рекорд

С 18% повече туристи през 2019 г.

Анталия би собствения си рекорд - 1
Снимка: Shutterstock

На 10 юни 2019 г. броят на туристите посетили турският курорт Анталия достигна 85 205 души, което е рекорд, откакто се води подобна статистика. Очаква се тази година градът да бъде посетен от близо 4 милиона чужденци. Това ще е с 18% повече спрямо 2018 г. През месец май в Анталия са пристигнали над 1.7 милиона туристи, от 174 държави. Турските посетители също отчитат ръст. През въпросния месец техният брой е бил почти 46 000 души.

Преобладаващата част от туристите са руснаци. През месец май техният брой е бил 805 000 души, а за първите пет месеца на текущата година броят им е 1.3 милиона. Ръстът на годишна база е 20%.

Второто място е за германците. От началото на 2019-а близо 617 000 души са посетили курорта. Трети са британците - 192 000 туристи. В ТОП 10 влизат също така Украйна, Холандия, Полша, Литва, Белгия, Израел и Дания.

През изминалата година Анталия е посетена от 14 милиона чужденци. Пикът на туристи беше в периода юни-септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слънчев бряг

    10 10 Отговор
    Елате при нас, моля!

    Коментиран от #5, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Радо

    16 23 Отговор
    В Анталия юли-август е смъртоносна жега - до 47 градуса стигала температурата, затова най-добре септември, добри ол-инклузиви, подходящи за млади семейства с деца...няма нищо з гледате в областта, даже и в града Анталия, млад град явно, без история и куртура...все ни натикваха туроператорите по разни златарски магазини и фабрики за кожени дрехи, да си харчим парите...един музей не видях...общо взето тъпичко, но за руснаци, германци и алкохолици става.

    Коментиран от #4, #11

  • 4 Бля Бля

    27 8 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Гроздето е кисело Радо, кисело е за теб, който само е чувал за Анталия, а за другите милиони посетители е вкусно

    Коментиран от #7

  • 5 сега

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Слънчев бряг":

    Идваме да пийнем, повърнем и си тръгваме !
  • 6 КОЙ може ...

    23 2 Отговор
    ДА научи наште ТЪПАНАРИ собственици на хотели как се посрещат и обслужват гости, за да дойдат пак? Кога ПРИРОДАТА ЩЕ СЕ РАЗБУНТУВА и ще удави тази ИЗМЕТ?!?
  • 7 Радо

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бля Бля":

    Друже виртуални, бях там преди 9 години от 11 до 18 септември - казвам лични впечатления, иначе турците ни посрещнаха отлично - без никакви забележки, но няма какво да се види в областта Анталия, освен да се яде и да се наливаме с алкохол....ако друг път отида в Турция, ще е да видя Кападокия, Истанбул и др. забележителности - искам да гледам история, култура - а не пияни руснаци, които играят водна топка с полупияни немци.
  • 8 Будалата

    15 4 Отговор
    Нашите хотелиери само могат да се учат от турските си колеги.
  • 9 Валери Шумомера

    9 3 Отговор
    Направи, каквото можа да прогони туристите от България. Сега комшиите ще получат милиарди а ние ще се радваме на тишина по опустялото ни море.

    Коментиран от #14

  • 10 Ррр

    2 1 Отговор
    Оправете си цифрите!
  • 11 Antalya

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Ради, съжалявам, че си останал с такова впечатление, но големите тур оператори гледат да одерат туристите. Около града има над 10 исторически места, като едно от най интересните е единствения не превзет от А. Македонски град. Нарочно няма да ти дам име. Другия път идвай с кола, за да можеш да разгледаш забележителностите, и не разчитай на туроператори. Градът е един от най старите на Средиземно море и има доста стара култура останала от древна Мидия, фригия и т. Н. Преди няколко години намериха останки от града на над 3000 г.
  • 12 Анталия

    4 0 Отговор
    Апропо, за повече информация ми пиши на [email protected]. Ще ти дам информация от първа ръка.
  • 13 Турист

    7 1 Отговор
    Туристите ги прогониха сервитьорите, администраторите....българите, които са намръщени, само в ръцете гледат, подиграват се с хората, имат НЕВЕРОЯТНО САМОЧУВСТВИЕ, БЕЗ ПОКРИТИЕ
  • 14 Турист

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Валери Шумомера":

    Туристите ги прогониха сервитьорите, администраторите...българите, които са груби, намръщени, демонстрират НЕВЕРОЯТНО САМОЧУВСТВИЕ, без ПОКРИТИЕ!
  • 15 Няма

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Слънчев бряг":

    Никога