Last news in Fakti

16 Май, 2012 18:27 1 273 0

До края на седмицата подписваме за отстъпка в цената на руския газ

  • руския газ-
  • южен поток-
  • делян добрев-
  • алексей милер

Допълнителните споразумения за договорената отстъпка от  11,1 % ще бъдат подписани до края на тази седмица. Това се договориха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев  и  президентът на "Газпром" Алексей Милер. Намалението на цената на природния газ ще влезе в сила със задна дата от 1 април.
До 15 юни ще бъдат сформирани работни групи, които ще започнат работа по изготвянето на параметрите за новия газов договор. Министър Добрев и президентът на ,,Газпром‘‘ Алексей Милер обсъдиха и строителството на проекта ,,Южен поток‘‘. Планът за реализирането на проекта се изпълнява в съответствие с обявения график. Отбелязано бе и успешното провеждане на търг за избор на подизпълнител на дейностите, свързани с териториалното планиране, оценката върху околната среда и подготовката на проектната документация на българския участък от газопровода "Южен поток". На срещата присъства и изпълнителният директор на ,,Булгаргаз‘‘ Димитър Гогов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА