Last news in Fakti

29 Юни, 2019 20:59 3 820 7

Проверяват комплекс на Арабаджиеви след сигнали за нередности

  • елените-
  • арабаджиеви-
  • комплекс-
  • море

За всяко установено нарушение може да бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева

Проверяват комплекс на Арабаджиеви след сигнали за нередности - 1

Сигнали за нарушения в затворен комплекс, собственост на семейство Арабаджиеви, са причината за обща проверка на няколко институции, сред които Министерството на туризма и Агенцията по храните, съобщи bTV. В затворения комплекс "Елените" край Несебър се предлага "ол инклузив" почивка на туристите. С тази услуга са свързани и част от оплакванията на почиващите. Други сигнали са свързани с липсата на места за инвалиди и чистотата на хотелите. За всяко установено нарушение може да бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

"Най-фрапиращото нарушение са обекти, извършващи туристическа дейност без категоризация", разкри министър Ангелкова, която също участва в проверката. "Сигналите, които сме получили към момента, са свързани с оплакване от ол инклузива. Затова, че не отговаря на критериите и очакванията на туристите. Освен това имаме много сигнали, че няма места, обособени за инвалиди, каквито са нашите категорични изисквания", каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Бяха проверени качеството на алкохола на бара и храната в ресторанта, както и водата в басейна. "Имаше плочки изпочупени, мухъл, също така има и много инсекти, мухи, въпреки че всички прозорци са замрежени.", казва д-р Георги Митев, директор на БАБХ Бургас. "Към мене оплакване не е имало в този ресторант", отговаря мениджърът на ресторанта Методи Тренчев. "Ще бъде съставен акт за административно нарушение, глоба в размер от 1000 до 3000 лева.", заключи министър Ангелкова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    29 5 Отговор
    Тенденциозно и поръчкова проверка с цел оказване на натиск за кражба на нечии бизнес.
  • 2 КРОМНЬОНЦИ

    24 2 Отговор
    Несебър, Сл. Бряг, Св. Влас чак тогава са Елените!!!! А на Албена и Златни Пясъци кога ще има проверки или там им е забранено да проверяват?
  • 3 Бат Бойко

    16 1 Отговор
    Който неплаща такса спокойствие ще има проверки и сигнали.
  • 4 Докато не му вземат

    10 0 Отговор
    всичко няма да мирясат
  • 5 Усмивката

    10 3 Отговор
    Арабаджийчето.Признай си бе.Признайсе за виновен и ще оцелее поне част от бизнеса ти.Не бъди упорит.Тук властва Боко големата кафа.Ей го мангала.За убийство с особена жестокост ,придружена с грабеж,получава само 7 години ,ма се признава за виновен и всичко приключва.Бандит да си ма признаваш върховенството на върховния злодей.
  • 6 Нали са у ареста

    1 1 Отговор
    Как така бизнесите им работят?
  • 7 гост

    2 0 Отговор
    Натискат го Маргините да купят и този комплекс...