Last news in Fakti

18 Май, 2012 14:34 1 103 0

Хърватия въвежда онлайн магистратури

  • висше образование-
  • хърватия-
  • онлайн обучение

Хърватските студенти, които желаят да следват магистърска програма по „Международен бизнес” ще могат да се обучават онлайн. Такъв тип обучение се въвежда за първи път. Дипломите ще се признават в целия ЕС.

Желаещите да следват магистратура по тази двугодишна програма трябва да приготвят по 2760 EUR на година. През тази учебна година курсът ще се състои от 50 студенти. Те ще могат да гледат по интернет лекциите на преподаватели от Хърватия и Словения (курсът се провежда съвместно с преподаватели от университета „Доба” в словенския град Марибор). Предвиждат се и интерактивни срещи с видни икономически експерти от Хърватия.

Онлайн обучението набира все повече популярност. В Европа 23% от висшите учебни заведения използват този метод на обучение. В Америка този процент е 35%, а в Азия – 21%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА