Last news in Fakti

9 Юли, 2019 23:30 1 320 3

Budweiser пусka IPO в Хонконг

  • budweiser-
  • ipo-
  • хонконг

Пивоварната компания иска да привлече 9,8 млрд. долара

Budweiser пусka IPO в Хонконг - 1

Budweiser Brewing Company, водещата пивоварна по отношение на обема на продажбите в Азиатско-Тихоокеанския регион, възнамерява да набере до 9,8 млрд. долара чрез първоначално публично предлагане (IPO) на фондовата борса в Хонконг, съобщи АП. Настоящето IPO се очаква да бъде най-голямото за 2019 година.

IPO-то на Budweiser Brewing Company е предизвикало значително търсене от институционалните инвеститори. Компанията планира да емитира 1,63 млрд. акции в ценовия диапазон от 40 до 47 хонконгски долара ($ 5.13-6.02) на акция.

Очаква се цената да бъде определена до четвъртък, а търговията с акции на борсата ще започне от 19 юли, припомня news.bg.

IPO-то на Budweiser Brewing може да е най-голямото в света за тази година и да надмине IPO-то на Uber, което през май успя да набере $ 8.1 млрд. на Нюйоркската фондова борса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кубакунилингус

    2 1 Отговор
    Аз си помислих, че пускат някаква хипер-дупер-супер бира, пък то какво било, трябвали им пари.
  • 2 Centurion

    0 0 Отговор
    Американска пикня. Бира се прави в Чехия и Германия.
  • 3 Centurion

    0 0 Отговор
    Американска пикня. Бира се прави в Чехия и Германия.