15 Юли, 2019 14:39 3 620 17

Kлючoв дocтaвчиĸ зa Меrсеdеѕ влага милиони в завод у нас

  • мерцедес-
  • mercedes-
  • одело

Дъщepнoтo дpyжecтвo нa гpyпaтa оdеlо y нac - "Oдeлo Фapбa", щe paбoти пo пpoeĸти зa зaдни cвeтлини нa aвтoмoбили

Kлючoв дocтaвчиĸ зa Меrсеdеѕ влага милиони в завод у нас - 1

„Когато намерим правилната среда по отношение на човешки капитал и подкрепа от правителството, инвестициите ни са успешни. Убедени сме, че бизнесът ни в България ще бъде ползотворен и ще продължим да се развиваме“, каза г-н Ахмет Байрактар, президент на „одело Лайтнинг Груп“, по време на официалната церемония за откриване на развойния център на компанията в София.

На събитието присъстваха Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, представители на собствениците, мениджърите на развойния център от „одело Германия“, директорът и ръководителят на развойния център в България.

R&D офисът работи по проекти за задни светлини на автомобили, които ще бъдат в масово производство 2 години след първоначалната проектна фаза. Специалистите в него реализират на практика визията на производителя, вземайки предвид функционалността, трайността, сигурността и естетиката на автомобилния компонент, както и цялостния външен вид на колата.

Развойният център в момента има екип от 10 висококвалифицирани инженери, които вече работят по първия си проект за един от клиентите на „одело“. До края на тази година се очаква екипът да се увеличи до 20 и да достигне общ брой от 40 служители в рамките на 3 години. Те работят в няколко дисциплини, сред които механичен дизайн, оптика, хардуер електроника, софтуер електроника и тестинг.

„Търсим динамични млади специалисти, които са готови да посрещат предизвикателствата на автомобилния сектор и да се развиват в тази среда“, посочи г-н Мюрсел Гюлен, изпълнителен директор на „одело“.

Откриването на развойния център отбелязва реализирането на само една част от планираната инвестиция за 40 милиона евро на „одело“ в България. Паралелно с него, компанията почти приключи с изграждането на производствен завод за стопове на Mercedes-Benz в Тракия икономическа зона край Пловдив, в който ще работят около 400 човека.

За инвестицията си в страната „Одело България“ е удостоена със Сертификат за Инвеститор Клас А от Министерството на икономиката, а през март 2019 г. спечели наградата в категория „Инвестиция на зелено“ в конкурса „Инвеститор на годината“, организиран от Българската агенция за инвестиции.

„Одело“ е водещ доставчик на автомобилни светлини, работещ за най-големите производители на автомобили като Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Toyota и др. Компанията има заводи в Германия, Словения, Турция и Китай, както и развойни центрове в Щутгарт (Германия) и Бурса (Турция), а общият брой служители надхвърля 4 000.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лешояди

    19 10 Отговор
    Накрая да не стане като WV
  • 2 Тикваген

    15 10 Отговор
    Хитрец,не се ослушвай и не мисли ,че българите вече забравиха резила от лъжите за Фолксвагена....Метлатааа!
  • 3 сектант

    9 10 Отговор
    рязаните пак ще намажат
  • 4 СЕДЕСАРСКИ ТРОЛ

    11 9 Отговор
    време е боко да си вземе заслугите и да построят завода в Турция
  • 5 ПО ГОРЕ ЧЕТИРИМАТА

    12 7 Отговор
    ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ СКИМТИТЕ И ЩЕ ЯДЕТЕ БОЙКОВИЯ.!

    Коментиран от #6

  • 6 сектант

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "ПО ГОРЕ ЧЕТИРИМАТА":

    до 8 ли ви е вечерния час в карулково кога да донеса арпаджик за свиждане
  • 7 Гостилничаря

    5 6 Отговор
    Сега Плевню и Радев ще се сбият кой ги е привлякъл тук....
  • 8 Смях

    8 5 Отговор
    Платена статия влагали милиони .
  • 9 Бум

    9 5 Отговор
    Голяма радост за задни стопове!!!!!
  • 10 бай Даньо

    8 9 Отговор
    И друг път съм го казвал че от германец бизнесмен не става. Тука примера е от германска компания но се вижда че турци са в топ мениджмънта и въпреки това не дърпат да си правят инвестициите в Турция където са си удома , където разбират на кой какво да бутнат за да се случи това или онова ( ако в България само си говроим за корупцията , то в Турция са на следващото и по високо ниво ), а избират България защото е държава с ясна европейака перспектива и добре вървяща икономика, докато на Турция бъдещето и ( геополитическо и икономическо) е все по мъгляво... ха-ха-ха. Не плачете за Фолксваген , ако завода не дойде в България ( където е очевидния правилен избор) нямаме никаква вина , толккоз им е акъла на германските мениджъри ... От германец биснесмен!?
  • 11 Краси

    5 7 Отговор
    Ами ще влагат ... Като има кой да им работи за няма и 1000 лева бруто...
  • 12 Бат Вал

    10 3 Отговор
    Мдаааааа, фолксвагена вече построиха завода си в Бг, наред са Мерцедес
    ... Пхахххахахйй
  • 13 Гледач

    4 5 Отговор
    Това е като с фолксваген ЩЕШЕ да е в България.......Но ще го правят в Турция
  • 14 Ван дер Кой

    3 2 Отговор
    А стига с тия кьорфишеци, бе, аратлар:) Кажете нещо за локума, за баклавата и т.н.
  • 15 Шабанка

    5 3 Отговор
    И за кво са ви заводи ? Развъдници на мизерия.
  • 16 ще гледаме

    2 2 Отговор
    светлини,ама ``задни``....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.